Poceko skočio u zagrljaj Janisu, pa poručio: Igrači su lavovi, srce mi se cijepa zbog mog brata Danilovića

Italija priredila senzaciju i u osmini finala Eurobasketa savladala Srbiju - 94:86

13361 pregleda 6 komentar(a)
Foto: fiba.basketball
Foto: fiba.basketball

Košarkaši Italije ostvarili su večeras veliki uspjeh i u osmini finala Eurobasketa eliminisali Srbiju.

"Azuri" su slavili 94:86, a meč u Berlinu će, između ostalog, ostati upamćen i po isključenju selektora Italijana Đanmarka Poceka, koji je u finišu treće četvrtine dobio drugu tehničku grešku.

Nakon isključenja Poceka Italijani su se razigrali i priredili senzaciju.

"Kada god igrate protiv Srbije, igrate protiv ratnika. Ali danas su moji ratnici bili predobri. Ne možete da igrate protiv mješavine ludila i čvrstine", rekao je Poceko, prenosi Mozzartsport.

Đanmarko Poceko
foto: fiba.basketball

Smatra da on nije zaslužan za pobjedu.

"Nisam dao nijedan koš, nisam odigrao nijednu odbranu, nisam pokupio nijedan skok. Moji igrači su lavovi. Zaslužili su. Igrali su nevjerovanto, ja to u životu nisam vidio. Ovo je vjerovatno najbolja utakmica italijanske košarke. Do danas je to bio duel sa Litvanijom u Atini 2004. godine, ali ovo nije za poređenje. Igrali smo srcem. Bio sam u tom timu, poštujem sve svoje saigače, Bazilea i te momke, ali uradili smo ovo protiv čudovišta kakvo je Jokić, nisam takvog igrača vidio u životu. Strašan je momak", kazao je Poceko.

Kazao je da mu je žao zbog predsjednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića.

"Srce mi se cijepa samo zbog mog brata Saše Danilovića. Ne možete da zamislite koliko ga volim".

Đanmarko Poceko
foto: fiba.basketball

Nakon isključenja Poceka na scenu je stupio Marko Spisu i sa pet vezanih trojki lansirao Italijane.

"U Italiji su pričali da je previše nizak, a jeste li ga samo vidjeli. Kada sam počinjao da igram košarku, bio sam najniži u razredu, svi su me pitali: 'Šta to radim, šta pokušavam da uradim sa svojim životom?'. Uvijek sam pričao da samo želim da igram košarku, pa su mi se smijali. I šta onda mislite, da neću uvrstiti Marka u tim jer je previše nizak? Šokirali smo čitav svijet!", zaključio je Poceko.

Poceko je u svom stilu proslavio trijumf, a na putu ka svlačionici zatekao je Janisa Adetokumba, koji se pripremao za meč Grčke i Češke, i poletio mu u zagrljaj.

Italija u četvrtfinalu igra sa Francuskom.

Bonus video: