Eron Vajt novi igrač Budućnosti

Crnogorski šampion kompletirao ekipu, 11 od 12 igrača, kao i trener, klijenti Miška Ražnatovića

11000 pregleda 12 komentar(a)
Eron Vajt, Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović
Eron Vajt, Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović
Ažurirano: 14.09.2022. 09:29h

Tri dana nakon 30. rođendana, Eron Vajt je potpisao ugovor sa svojim osmim evropskim klubom, drugim u ABA ligi - krilni centar iz Strongsvila, Ohajo, novi je igrač Budućnost Volija.

Njegovim dolaskom je kompletirana ekipa, jer je novi trener Vladimir-Vlade Jovanović tražio još samo „četvorku”.

Prva opcija mu je bio Danilo Nikolić, ali su pregovori sa 29-godišnjim Podgoričaninom utihnuli kada je promijenio menadžersku agenciju (napustio „Beobasket” Miška Ražnatovića i prešao u „Oktagon”), a opcija je bio Mindaugas Kuzminskas.

Sa Litvancem, međutim, nisu mogli da se dogovore uslovi, pa je izabran igrač koji je prošle sezone nosio dres Crvene zvezde.

Vajt je u ABA ligi u dresu „crveno-bijelih” bilježio prosječno sedam poena i 3,1 skok, a u Evroligi je imao nešto slabiji učinak (5,5 i 3,6).

Najbolja sezona u elitnom takmičenju bila mu je 2017/2018, kada je u dresu Žalgirisa prosječno upisivao 8,9 koševa i 4,4 uhvaćene lopte, a na fajnl-foru osvojio 3. mjesto.

Osim za Žalgiris i Zvezdu, igrao je i za Bon, Zenit iz Sankt Peterburga, Armani, Tenerife i Panatinaikos.

Četiri godine je proveo na Univerzitetu Ajova, 2015. su ga sa 49. pozicije na NBA draftu izabrali Vašington Vizardsi, ali nikada nije zaigrao u NBA.

Prije njega, stigli su Kenan Kamenjaš, Kameron Rejnolds, Fil But, Trej Bel-Hejns, Aleksa Ilić, Aleksandar Lazić i Alfa Kaba, saradnju su produžili kapiten Suad Šehović, Petar Popović i Marko Jagodić-Kuridža, a od lani su ugovore imali Edin Atić i Igor Drobnjak.

Osim Šehovića, svi igrači, kao i trener Jovanović, klijenti su Ražnatovićevog „Beobasketa”.

Bonus video: