Skupština: Nijedna država ne može da ima šest klubova u ABA ligi

Za predlog da se omogući da bilo koja zemlja ima šest klubova (sadašnja nacionalna kvota je pet) ukoliko se to zasluži rezultatima, glasali su Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega i Igokea

14940 pregleda 1 komentar(a)
Košarkaši Zlatibora nakon osvajanja ABA2 lige u Skoplju prethodne sezone, Foto: Admiralbet ABA league / Dragana Stjepanović
Košarkaši Zlatibora nakon osvajanja ABA2 lige u Skoplju prethodne sezone, Foto: Admiralbet ABA league / Dragana Stjepanović

Na današnjoj Skupštini ABA lige odlučeno je da jednu zemlju u ovom takmičenju i dalje može da predstavlja najviše pet klubova, piše Mozzart sport.

Upravo je zbog pravila o maksimalnom broju klubova iz jedne države Zlatibor prethodne sezone bio najveći gubitnik. Ekipa iz Čajetine je osvojila ABA2 ligu, a onda je morala da igra baraž za ulazak u AdmiralBet ABA ligu protiv čačanskog Borca. Čačani su bili najslabije plasirana ekipa iz Srbije u prvom rangu regionalnog takmičenja.

Za predlog da se omogući da bilo koja zemlja ima šest klubova (sadašnja nacionalna kvota je pet) ukoliko se to zasluži rezultatima, glasali su Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega i Igokea, dok čačanski Borac nema pravo glasa. Protiv su bili svi ostali članovi Skupštine.

Mozzart sport piše i da su predstavnici Budućnosti i Mornara, tražili da se prava sa Krke koja je ispala u ABA 2 ligu, prebace na SC Derbi a ne na MZT.

Admiralbet ABA liga kreće 30. septembra - Budućnost Voli je domaćin Splitu, Mornar gostuje Igokei, a SC Derbi ide u goste Zadru.

Bonus video: