Poljska udarila u francuski zid: "Trikolori" na plus 41 za plasman u finale

Tim Vensana Kolea juri drugo zlato na evropskim prvenstvima nakon ubjedljive partije u polufinalu - 95:54

20417 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Francuska je preživjela već viđenu eliminaciju u osmini finala protiv Turske, pa i u četvrtfinalu u duelu sa Italijom, a u polufinalu je pokazala koliko je bolji tim od senzacije Eurobasketa - Poljske.

Viđena je totalna dominacija "trikolora" u Berlinu, deklasirali su Poljake (95:54) i u nedjelju će napasti zlato protiv boljeg iz večerašnjeg duela Njemačke i Španije (20.30).

Nije bilo dileme u prvom duelu polufinala, odmah je postalo jasno da Poljska nema šansu da dođe do još jedne senzacije na Evropskom prvenstvu, nakon što je u četvrtfinalu eliminisala Sloveniju.

Francuska je odbranom tjerala rivala na teške šuteve, u napadu lako nalazila rješenja i brzo došla do dvocifrene prednosti.

Sastav Igora Miličića je do poluvremena dao samo 18 poena, nakon 30 minuta košarke je bilo 64:36, pa je posljednja četvrtina bila odrađivanje posla.

Svih 12 francuskih igrača se upisalo u strijelce, a ubjedljivo najbolji je bio Geršon Jabusele sa 22 poena. Dvocifren učinak je imao i Evan Furnije (10).

Na drugoj strani su sa po devet najefikasniji bili Ej Džej Sloter i Mihal Mihalak.

To je drugi put da na ovom Eurobasketu neki tim nije imao igrača sa 10 ili više poena, i opet se to dogodilo Poljskoj, nakon poraza od Finske u grupi (89:59).

Francuzi jure drugo evropsko zlato u istoriji, nakon što su bili najbolji 2013. u Sloveniji.

Bonus video: