DEBITOVAO U PRIJATELJSKOM MEČU

Bogdanović: Nevjerovatno, ušao sam umjesto Kartera

Iako se od njega očekuje da bude jedan od aduta Kingsa u šutu, Bogdanović je na svom debiju imao i ulogu plejmejkera, kao u reprezentaciji
0 komentar(a)
Bogdan Bogdanović, Foto: Beta-AP
Bogdan Bogdanović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.10.2017. 09:18h

Bogdan Bogdanović oduševljen je svojim debijem u NBA ligi, postigao je jedan koš u prvom nastupu za Sakramento Kingse.

Bek Srbije se navijačima Kingsa predstavio zakucavanjem, a u igru je ušao legendarnog Vinsa Kartera, dok ga je čuvala druga legenda Manu Đinobili, navodi B92.

"Ostvario mi se san. Osjetio sam kako je zaista biti NBA igrač na terenu. Hvala navijačima, iznenadilo me što su me bodrili poslije izmjene", rekao je Bogdanović.

Iako se od njega očekuje da bude jedan od aduta Kingsa u šutu, Bogdanović je na svom debiju imao i ulogu plejmejkera, kao u reprezentaciji.

"Igra se mnogo brže nego u Evropi, to je očigledno, ali prilagodiću se. Osjećam se prijatno dok igram na poziciji pleja, imamo dosta bekova koji to mogu. Imamo veoma talentovanu ekipu, mnogo igrača koji mogu da kreiraju za druge", dodao je srpski košarkaš.

Bogdanović se tek prilagođava novoj sredini, a jedan saigrač mu posebno pomaže u tome.

"Džordž Hil mi najviše pomaže da se brže prilagodim na brzinu i pokazao mi kako je igrati u NBA. Posebno u stvarima koje nisu uobičajene u Evropi i u komunikaciji na parketu. Rekao mi je da budem agresivniji", kaže Bogdanović.

Posebno ga je oduševio trenutak kada je prvi put ušao u igru, a zamijenio je Vinsa Kartera.

"To je bilo sjajno, nevjerovatno, nisam to očekivao, bio sam iznenađen. Drži ga, to je tvoj igrač, samo to mi je rekao", istakao je Bogdanović.

Preporučujemo za Vas