Zoran Nikolić u francuskom Le Portelu

Le Portel je prethodnu sezonu završio na 13. mjestu sa 13 pobjeda i 21 porazom

6315 pregleda 9 komentar(a)
Zoran Nikolić, Foto: KK Budućnost Voli
Zoran Nikolić, Foto: KK Budućnost Voli

Poslije šest godina, tokom kojih je samo bio na tromjesečnoj pozajmici u Megi, Zoran Nikolić je napustio Budućnost Voli.

I otišao na Lamanš - 26-godišnji Nikšićanin novi je član francuskog prvoligaša Le Portela.

Stameni centar je dugo tražio klub, a nije ni smio da potpiše novi ugovor prije nego što mu je istekla saradnja sa agencijom "Beobasket" Miška Ražnatovića.

I on je, kao i njegov prezimenjak Danilo, preko doskorašnjeg agenta imao ponudu za nastavak saradnje sa "plavima", ali je odlučio da potraži novu sredinu, gdje će imati veću minutažu.

To je dobio u timu koji je lani bio 13. u LNB Pro A ligi, gdje će biti startni centar.

"Veoma smo zadovoljni, imali smo sreće da potpišemo igrača kao što je Zoran u ovom periodu. Iako ima svega 26 godina, ima iskustvo na najvišem nivou, koje će pomoći našim mladim igračima da napreduju. Izuzetno je visok, što bi trebalo da nam bude veoma značajno za skok. Ima i koeficijent inteligencije koji će mu omogućiti da se brzo prilagodi našoj filozofiji, iako će mu, kao i svim igračima, biti potrebno neko vrijeme da se navikne na novu ulogu, važniju nego u njegovom dosadašnjem timu", rekao je trener Le Portela, Erik Žirar.

Crnogorski reprezentativac je prethodne sezone u ABA ligi imao prosječan učinak od 5,8 poena i 4,4 skoka, a u Evrokupu 5,6 i 4.

Bonus video: