„Ne postoji Bo Kruz u stvarnom životu, samo je jedan Huanćo Ernangomes”

Španski reprezentativac je tokom 41. Eurobasketa bio u sjenci brata Vilija i Lorenza Brauna, ali je u finalu prigrabio za sebe glavnu ulogu, baš kao u filmu „Hustle”

9129 pregleda 1 komentar(a)
Foto: REUTERS/Annegret Hilse
Foto: REUTERS/Annegret Hilse

Ovog ljeta, Huanćo Ernangomes je bio u centru pažnje kao glavni protagonista filma „Hustle”, o skautu (Adam Sendler) koji u Španiji pronađe veoma talentovanog, ali i „sirovog” košarkaša Boa Kruza i sprema ga za draft.

Španski reprezentativac je tokom 41. Eurobasketa bio u sjenci brata Vilija i Lorenza Brauna, ali je u finalu prigrabio za sebe glavnu ulogu.

Krilni košarkaš Toronta je u pobjedi nad Francuskom ubacio 27 poena, a trojke je gađao fenomenalnih 9-7, s tim da je jednu promašio sa preko pola terena uz zvuk sirene. I, naravno, bio je MVP finala.

„Ovo je dug put, sa mnogo uspona i padova. Na kraju, uz veliki rad i vjeru u sebe, sve je došlo na svoje. Nije ovo bio krevet posut laticama ruža, već put prepun komplikovanih trenutaka, zbog kojih su ovi lijepi trenuci još ljepši”, rekao je Huanćo kroz suze nakon finala.

Španskom reprezentativcu je na Tviteru čestitao i Sendler.

„Bo Kruz! Cilj je ispunjen. Volim te Huanćo. I Vilija! Čestitke cijelom španskom timu”.

I Serhio Ljulj je u tvitu nakon šest uzastopnih Huanćovih trojki pomenuo njegov lik, ali je najbolje sve opisala njegova sestra, Andrea Ernangomes Heuer.

„Ne postoji Bo Kruz u stvarnom životu, samo je jedan Huanćo Ernangomes”.

Bonus video: