SC Derbi doveo Danila Tasića

Nakon epizoda u Rumuniji, Kipru, Poljskoj i Bugarskoj, 29-godišnji krilni centar prošle sezone zablistao u dresu FMP-a i u Admiralbet ABA ligi prosječno bilježio 13,8 poena, 5,3 skoka, 2,7 asistencija i 1,5 ukradenih lopti

5645 pregleda 6 komentar(a)
Foto: FMP
Foto: FMP

SC Derbi je doveo peto pojačanje ovog ljeta - novi igrač „studenata” je 29-godišnji krilni centar Danilo Tasić.

Iskusni košarkaš je rođen u Nišu, gdje je i počeo seniorsku karijeru u Konstantinu, čiji je dres nosio šest godina.

Prvi put je u inostranstvo otišao 2016. godine, kada je potpisao za rumunski Dinamo, potom je bio u kiparskom AEK-u i poljskom Stalu, da bi se vratio u Rumuniju i igrao za Voluntari i Pitešti.

Od 2019. do 2021. je nastupao za Levski iz Sofije, da bi prošle sezone zablistao u dresu FMP-a i u Admiralbet ABA ligi prosječno bilježio 13,8 poena, 5,3 skoka, 2,7 asistencija i 1,5 ukradenih lopti.

Bio je šampion Kipra i Bugarske, gdje je proglašavan za MVP-a šampionata i finala.

Zna da pogađa trojke, ali je opasniji na niskom postu, Zanimljivo, najgoru utakmicu prošle sezone je odigrao baš protiv SC Derbija u Podgorici, kada je za dva gađao 8-1, a za tri 7-1.

Prije njega, za tim Andreja Žakelja su potpisali Mateo Drežnjak iz Cibone, Ilija Goranović iz Sutjeske, Loren Džekson iz francuskog Roana i talentovani Turčin iz MZT-a, 16-godišnji Demir Dogan.

U Budućnost Voli su otišli Kenan Kamenjaš i Aleksa Ilić, a „studente” su napustili i Erik Nil, Džastin Edvards, Viktor Vujisić, Milić Starovlah i Eraj Bijikdžangaz.

Bonus video: