Budućnost u pravom ritmu protiv Podgorice, ubjedljiva pobjeda za lijepu najavu sezone

Nakon što su u polufinalu poslije dva produžetka pobijedili Sutjesku, u finalu su opravdali status velikog favorita i ubjedljivo pobijedili Podgoricu 81:57

12558 pregleda 6 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Košarkaši Budućnost Volija pobjednici su memorijalnog turnira "Ljubo Jovanović".

Nakon što su u polufinalu poslije dva produžetka pobijedili Sutjesku, u finalu su opravdali status velikog favorita i ubjedljivo pobijedili Podgoricu 81:57.

Izjednačen meč igran je u prvom poluvremenu, da bi u trećoj četvrtini izabranici Vladimira Jovanovića odigrali sa mnogo energije u odbrani, atraktivno, uz dobre kretnje u napadu, iako imaju tek nekoliko zajedničkih treninga, zbog "kasnog" dolaska reprezentativaca Crne Gore, BIH, Srbije i Kanade.

Prednost je u nastavku konstantno rasla, Jovanović je rotirao i dijelio minutažu, može da bude zadovoljan onim što je vidio, kao i njegov kolega Nebojša Bogavac, čiji je tim u polufinalu bio bolji od Mornara.

U pobjedničkom timu najbolji Fil But sa 15 poena, 12 je ubacio Kenan Kamenjaš, po deset Kameron Rejnolds i Eron Vajt.

U ekipi Podgorice 21 poen Mladena Vujića, 14 Selima Fofane.

U meču za treće mjesto Mornar je pobijedio Sutjesku 77:73.

U pauzi finalnog meča održana je svečanost na kojoj je Lovćen povukao iz upotrebe dres sa brojem 14, koji je nosio tragično nastradali Ljubo Jovanović, u čiju čast se i održava tradicionalni turnir, koji je prvi put ove godine okupio šest najboljih crnogorskih ekipa.

Ljubo Jovanović
foto: KSCG

Bonus video: