Basket na Trgu slikara: Kraj 3x3 sezone u Budvi

Mjesto na finalnom turniru zauzelo je 12 najboljih ekipe nakon pet turnira, najbolje rangirani crnogorski timovi na svjetskoj rang listi i sastavi koji su dobili specijalne pozivnice

3207 pregleda 0 komentar(a)
Foto: 3x3 Montenegro
Foto: 3x3 Montenegro

Tačka na 3x3 Montenegro 2K22 ljetnju sezonu biće stavljena u četvrtak u Budvi na Trgu slikara.

Mjesto na finalnom turniru zauzelo je 12 najboljih ekipe nakon pet turnira, najbolje rangirani crnogorski timovi na svjetskoj rang listi i sastavi koji su dobili specijalne pozivnice.

Jedan od favorita, pobjednik posljednja dva turnira, u Bijelom Polju i Kolašinu, ekipa "4SOBE" cilja novi trijumf i glavnu novčanu nagradu u iznosu od 1.000 eura.

"Odigrali smo dobro ovu sezonu i osvojili dva turnira zaredom. Za završni turnir smo oslabljeni za Dejana Džakovića, ali će umjesto njega igrati 3x3 reprezentativac, Marko Anđelić. Nadamo se da

emo odigrati dobro i u ovom sastavu i da rezultat neće izostati", kazao je Dejan Posuka, član ekipe „4SOBE“.

Nakon Bara, Budva je drugi primorski grad domaćin 3x3 karavana. .

"Uvijek se trudimo da damo punu podršku događajima koji se organizuju u našem gradu, a koji su prepoznati kao značajni za unapređenje turističkog proizvoda i imidža destinacije. Raduje nas to što je Budva ponovo domaćin ovako lijepog sportskog događaja koji će, vjerujemo, okupiti veliki broj ljubitelja ove discipline i košarke uopšte" saopšteno je iz Turističke organizacije opštine Budva.

Takmičarski dio turnira počinje u 16 sati. Osim što će moći da uživa u nadmetanju najboljih ekipa ove sezone publika će na Trgu slikara imati priliku da osvoji zanimljive nagrade.

Nagradni fond završnog 3x3 turnira je 1.500 eura.

3x3 Montenegro 2K22 sezona imala je do sada tri pobjednika. "G-unit" bio je najbolji na staru, u Golubovcima i Pljevljima, "Podgorica Kodio" slavio je na regionalnom turniru u Baru, dok su "4SOBE" u pobjedničkom nizu osvojile turnire Kolašinu i Bijelom Polju.

Bonus video: