NBA zvijezda kažnjena zbog homofobnih komentara

"Ono što sam rekao bilo je nezrelo, uvredljivo i bez poštovanja i nevjerovatno mi je žao", napisao je Edvards kasnije

3797 pregleda 3 komentar(a)
Foto: USA TODAY Sports
Foto: USA TODAY Sports

Vođstvo NBA lige kaznilo je beka Minesote Entonija Edvardsa (21) sa 40.000 dolara zbog homofobnih komentara na društvenim mrežama.

Edvards je u videu objavljenom na njegovom Instagram profilu govorio "anti-gay" komentare dok je posmatrao grupu ljudi koji su stajali na pločniku. Video je kasnije izbrisan, a mladi košarkaš se izvinio.

"Ono što sam rekao bilo je nezrelo, uvredljivo i bez poštovanja i nevjerovatno mi je žao", napisao je Edvards kasnije.

"Neprihvatljivo je koristiti taj jezik na tako bolan način, za to nema nikakvog opravdanja. Vaspitan sam bolje od toga," dodao je košarkaš.

"Razočarani smo jezikom i postupcima koje je Edvards pokazao na društvenim mrežama. Timbervulvsi su predani tome da budu inkluzivna i gostoljubiva organizacija za sve i izvinjavaju se za uvredu", kazao je predsjednik kluba Tim Koneli.

Edvardsa je kritikovao i legendarni Karim Abdul Džabar na svom blogu.

"Bilo bi lako svesti ovo na Edvardsovu nezrelost, jer ima samo 21 godinu. Problem je u tome što smo vidjeli previše poznatih sportista i vlasnika kako dospijevaju na naslovne stranice šireći rasizam, seksizam ili homofobiju. To je vrlo štetno za sport uopštee i održava stereotip o glupim sportistima",

Bonus video: