KSCG: Promijenjen format Kupa, Prva liga počinje 8. oktobra

U susret novoj sezoni usvojen je kalendar takmičenja za sve lige

4741 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Upravni odbor Košarkaškog saveza Crne Gore (UO KSCG) danas je održao sjednicu na kojoj su usvojene izmjene propozicija u Kupu, a odlučeno je i da Prva košarkaška liga (I A MCKL) počne osmog oktobra.

Kada je riječ o Kupu odlučeno je da od ove sezone na završnom turniru učestvuje osam timova, umjesto četiri kao što je do sada bio slučaj.

Učesnici završnog turnira će se odrediti prema sljedećim kriterijumima: Tri ekipe iz ABA lige, četiri ekipe prema plasmanu u I A MCKL na polusezoni i prvoplasirana ekipa u Drugoj košarkaškoj ligi (I B MCKL) na polusezoni.

Domaćin završnog turnira biće određen konursom.

U isto vrijeme odigraće se i završnica Kupa za seniorke, biće organizovan F4.

Na današnjoj sjednici odlučeno je da I A MCKL počne osmog oktobra, a takmičiće se 12 timova. Mornar Barsko Zlato i SC Derbi će se takmičiti u Prvoj ligi bez konkurencije, tj. njihovi rezultati se neće računati osim kada je u pitanju opstanak u ligi. Javni servis će prenositi jednu utakmicu po kolu.

U I B MCKL će se takođe takmičiti 12 ekipa po dvokružnom sistemu. Liga počinje 15. oktobra.

U Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi (I A ŽCKL) će se takmičiti šest ekipa po četvorokružnom sistemu. Liga počinje 15. oktobra.

Takmičenje Lige mladih će početi u oktobru.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik KSCG Nikola Peković. Na sjednici je usvojen zapisnik sa prethodne sjednice Upravnog odbora, kao i izvještaji komesara svih liga.

Upravni odbor je rezultate reprezentativnih selekcija ovog ljeta ocijenio vrlo uspješnim, izuzev muške juniorske reprezentacije koja se suočila sa velikim problemima u selektovanju igrača zbog povreda.

Usvojen je izvještaj Sudijske komisije, uz napomenu da treba nastaviti sa radom sa mlađim sudijama i na poboljšanju kvaliteta suđenja na svim nivoima.

Bonus video: