SC Derbi na otvaranju protiv Zadra, Žakelj: Trebaće nam više strpljenja i rada; Jusup: SC je crnogorska Mega

Utakmicom Zadra i SC Derbija počinje nova sezona u regionalnom košarkaškom takmičenju

5853 pregleda 1 komentar(a)
Žakelj, Foto: Zvonko Kučelin/KK Zadar
Žakelj, Foto: Zvonko Kučelin/KK Zadar

Utakmicom sa Zadrom u dvorani "Krešimir Ćosić" košarkaši SC Derbija sjutra (18) otvaraju novu sezonu u Admiralbet ABA ligi.

Prethodna, debitantska sezona u regionalnom takmičenju bila je istorijska za "studente". Osvojeno je sedmo mjesto, a uoči ove sezone bilo je i određenih kadrovskih promjena. U odnosu na prošlu nema Kenana Kamenjaša, Erika Nila i Džastina Edvardsa, a stigli su Loren Džekson, Mateo Drežnjak, Demir Dogan, Ilija Goranović i Danilo Tasić.

„Sa još mlađim timom nego prošle godine krećemo u sezonu i trebaće nam više stpljenja i još više rada. Krećemo protiv Zadra koji je skupio iskusnu ekipu koja ima kvalitet, što su pokazali i u pripremnom periodu, u kojem su dobili neke dobre timove. Moramo imati fokus na najvišem nivou i da odgovorimo energijom koja nas je krasila prošle sezone, da bi došli do pozitivnog rezultata", rekao je u najavi meča trener SC Derbija Andrej Žakelj.

Jedan od starosjedjelaca u ekipi SC Derbija je Andrija Slavković.

„Čeka nas teško gostovanje protiv ekipe Zadra već na početku sezone. Zadar je odlična timska ekipa koja igra sa dosta slobode u napadu što nam može stvoriti dosta problema. Skautirali smo ih, pričali smo o njima, ali mislim da treba da se posvetimo nama i našoj igri. Odradili smo odlične pripreme, naporno smo trenirali, fizički smo spremni i siguran sam da u petak veče najviše stvari zavisi od nas i naše igre", poručio je Slavković.

I Zadar je uoči sezone dosta mijenjao, a na klupu je stigao Danijel Jusup, sa kojim je hrvatska ekipa 2003. godine osvojila ABA ligu. Jusup je prethodne sezone vodio Široki u ABA2 ligi, a ovo mu je šesti put u karijeri da vodi Zadrane.

“Napravili smo sve ono što smo mislili da treba napraviti pred početak nove takmičarske sezone koju otvaramo sutra protiv vrlo dobre ekipe SC Derbija. Malo su izmijenili roster za razliku od onog prošlosezonskog ali svejedno se radi o ekipi koja je kombinacija iskustva i mladosti. Usudio bih se reći čak da je ta ekipa crnogorska Mega. U svakom slučaju mi smo spremni. U susret ulazimo kompletni i volio bih kada bi došlo što više navijača. Siguran sam da ćemo im se našom igrom i zalaganjem odužiti na pravi način", rekao je Jusup.

Povratnik u Zadar i Marko Ramljak, koji je šest godina igrao za ovu hrvatsku ekipu. On je prethodnu sezonu počeo u Posušju, a završio je u ABA2 ligi, u dresu sarajevskih Sparsa.

“Imam 29 godina ali sam jedan od iskusnijih, momci su izvrsni, nema kako se kaže trule jabuke, svi ginemo jedan za drugog na treningu i utakmici, nije floskula, super je igrati u takvoj ekipi i atmosferi. Nema lošeg sastava u ABA ligi. SC Derbi je nezgodna ekipa u kojoj je dosta mladih igrača koji su nekako projektovani da brzo dođu u Budućnost. Uz puno energije, trčanja, čvrste odbrane, želimo u sezonu startovati s pobjedom i sve ćemo učiniti da tako i bude. Znam da nije lako niti našim navijačima čitati sve te negativne stvari stalno oko kluba. Mislim da zaslužujemo pravu podršku, sigurno ćemo našim navijačima to znati vratiti na najbolji mogući način, pobjedama", optimističan je Ramljak.

Bonus video: