Navijači Zvezde: Raduljica posljednji bivši igrač Partizana koji može kod nas

"Napravljen je dogovor i ubuduće igrači koji su igrali za seniorski tim Partizana neće biti dovođeni u naš klub (ovo se odnosi na domaće igrače koji mogu da razumiju naše rivalstvo. A za potencijalne strance ćemo ići od slučaja do slučaja", navodi se u saopštenju

6832 pregleda 5 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Miroslav Raduljica je juče potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, tako se nakon desetak godina vratio u srpsku košarku gdje je branio boje FMP-a i Partizana.

Dolazak iskusnog centra je označio kraj strpljenja navijača "crveno-bijelih" koji su saopštili da su imali razgovor sa čelnicima kluba o tome da bivši igrači Partizana nisu dobrodošli među "crveno-bijele".

Raduljica je sa Partizanom osvojio Superligu i Kup Srbije.

"Kao što je poznato, u fudbalu smo prije sad već dosta godina uveli pravilo da igrači koji su igrali za seniorski tim Partizana nisu dobrodošli u naš klub. Za ostale sportove, pa i košarku, nerijetko smo imali više razumijevanja, jer su takve situacije bile učestale i fond sportista je daleko manji", navodi se u saopštenju u kojem se dodaje:

"Obavili smo razgovor sa upravom kluba i dogovorili da nećemo praviti problem pri dolasku Raduljice, ali smo tražili da pravilo iz fudbala postane pravilo i za košarku. Napravljen je dogovor i ubuduće igrači koji su igrali za seniorski tim Partizana neće biti dovođeni u naš klub (ovo se odnosi na domaće igrače koji mogu da razumiju naše rivalstvo. A za potencijalne strance ćemo ići od slučaja do slučaja). U narednom periodu nećemo opširnije na ovu i druge ideološke teme, čime ćemo probati da približimo naše stavove ljudima koji nisu u dovoljnoj mjeri upoznati sa istima".

Bonus video: