Trener SC Derbija nakon debakla: Puno je stvari van košarke koje moramo da sredimo

"Postoji puno stvari kojima nisam zadovoljan. Ne pričam o košarci, nego o drugim stvarima koje moramo da sredimo pred nastavak sezone. To su stvari za svlačionicu i očekujem da će biti drugačija slika u narednim mečevima", kazao je slovenački stručnjak

20868 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK Zadar
Foto: KK Zadar

Razočaravajuće izdanje košarkaša SC Derbija na startu ABA lige, poraz od Zadra i razumljivo nezadovoljstvo trenera Andreja Žakelja.

"Studenti" su podbacili, izgubili su sa čak 29 poena razlike - 96:67.

"Domaćin je potpuno zasluženo slavio. Bio je mnogo agresivniji od nas, a očekivao sam da će biti obrnuto, jer smo drugačije pripremali utakmicu. Nismo imali energije, a prva četvrtina u kojoj smo bili u velikom minusu nas je "uništila". Onda smo se vraćali u drugoj, probali i u trećoj, ali se osjetio i umor", rekao je Žakelj na konferenciji za medije.

Poraz je težak, ali problemi nisu samo u rezultatu.

"Postoji puno stvari kojima nisam zadovoljan. Ne pričam o košarci, nego o drugim stvarima koje moramo da sredimo pred nastavak sezone. To su stvari za svlačionicu i očekujem da će biti drugačija slika u narednim mečevima", kazao je slovenački stručnjak.

Sa druge strane, trener Zadrana Danijel Jusup je bio zadovoljan kompletnim izdanjem.

"Kada smo bili u igri pet na pet, imali smo probleme. Čim je u našem nastupu bilo intenziteta - onda je sve izgledalo kako treba. Dobro smo čuvali Megija, bez obzira što je pogodio neke šuteve. Defanzivno smo odradili dobar posao, to nam je dalo samopouzdanje da "uzmemo" neke teške šuteve i da ih pogađamo. SC Derbi je jako neugodna ekipa, zadovoljan sam premijerom, željom i zajedništvom", istakao je Jusup.

Bonus video: