admiralbet aba liga - 1. kolo

Budućnost protiv Splita na premijeri, Jovanović: Nadam se dobroj utakmici

Budućnost u nedjelju od 19 sati dočekuje Split

7961 pregleda 0 komentar(a)
Edin Atić, Foto: BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DRAGANA STJEPANOVIC
Edin Atić, Foto: BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DRAGANA STJEPANOVIC

Košarkaši Budućnost Volija u nedjelju od 19 sati počinju novu sezonu u ABA ligi.

Premijera novog tima je u “Morači” protiv Splita, nakon nikad kraćih zajedničkih priprema, tokom kojih su se igrači okupljali u fazama, a tim kompletirao tek nakon Evropskog prvenstva, uz samo tri kontrolna meča.

“Poslije težeg perioda za pripreme, u kojima nismo dugo mogli da računamo na sve igrače, pa smo imali i neke povrede, sada smo u mirnijem ritmu, ali kratkom, tek sedam dana. Nadam se dobroj utakmici, iako činjenice nisu na našoj strani, i da ćemo svaki meč i svaki trening koristiti da podignemo nivo igre”, kazao je trener Vladimir Jovanović.

U takvoj situaciji, važan je timski duh, koji Budućnost ima...

“I kada smo bili nekompletni i sada kada smo kompletni, momci su imali visoku radnu etiku. Nadam se da će kohezija između njih donijeti dobre rezultate, a da ćemo taj period koji nam nedostaje maksimalno skratiti”, istakao je Jovanović.

Važna je i podrška navijača.

“Još nemamo standardne naše igre, potrebni su nam. Nadam se da ćemo i uz njihovu pomoć ubrzati proces kroz koji prolazimo, a da će oni biti sastavni dio naše priče”, kazao je Jovanović.

Edin Atić vjeruje da je Budućnost, uprkos svemu, spremna za početak sezone.

“Split će sigurno doći potpuno rasterećen, željni dokazivanja. Oni su malo izmijenjenom sastavu u odnosu na prethodnu sezonu ali sa respektabilnim rosterom. U prvom kolu domaćeg prvenstva su slavili u derbiju sa Cibonom i pokazali određeni način na koji će igrati ove sezone, a Šorter i Mavra se nametnuli kao lideri. Svakako, mi želimo da počnemo sezonu na pravi način i upišemo pobjedu”, kazao je Atić.