Pavićević: Pogađali smo teške šuteve, nadam se da će nas to krasiti ove godine

„Ovo je prvi put da smo igrali zajedno, jer Mihailović u pripremnom periodu nije odigrao nijednu utakmicu. Imali smo velikih pehova, od povrede mladog Ščuke, najvećeg talenta kojeg sam vidio u posljednjih 20 godina. Zaista mi je mnogo teško kad pričam o njemu, želim mu brz oporavak”, rekao je Mihailo Pavićević

4936 pregleda 0 komentar(a)
Tajm-aut Mihaila Pavićevića na današnjoj utakmici, Foto: Igokea/Nikola Vuruna
Tajm-aut Mihaila Pavićevića na današnjoj utakmici, Foto: Igokea/Nikola Vuruna

Treći put u istoriji, Mornar je savladao Igokeu u Aleksandrovcu (91:83) i najavio da bi treći put mogao da se domogne plej-ofa ABA lige.

Blistao je Fets Rasel sa 41 poenom (devet trojki), a Vladimir Mihailović je na svom prvom meču za barski tim od juna (pripremne nije igrao zbog obaveza u reprrezentaciji, a zatim i povrede) brojao do 26.

„Kao i svaka utakmica na početku sezone, i ova je donijela neizvjesnost. Iz mog iskustva, pritisak je uvijek veći na domaćoj ekipi, nego na gostujućoj. To je možda jedan od faktora koji je odlučio ovu utakmicu. Imali smo mnogo padova u igri, što je i normalno, jer smo napravili potpuno novi tim. Volim da se našalim i kažem da im još nisam svima imena popamtio”, uz osmijeh je rekao Pavićević.

Povezani članci

01. Oktobar 2022.

Mornar na krilima Rasela i Mihailovića srušio Igokeu

Iskusni stručnjak je napomenuo da su dva heroja pobjede prvi put zajedno bila na terenu, ne računajući treninge.

„Ovo je prvi put da smo igrali zajedno, jer Mihailović u pripremnom periodu nije odigrao nijednu utakmicu. Imali smo velikih pehova, od povrede mladog Ščuke, najvećeg talenta kojeg sam vidio u posljednjih 20 godina. Zaista mi je mnogo teško kad pričam o njemu, želim mu brz oporavak. Imali smo i drugih igrača koji su izašli iz povreda, ali svi koji su kročili na teren dali su sve od sebe, a samo sam to tražio od njih”.

Barani su u 1. poluvremenu dva puta imali minus 13, ali su u posljednjoj četvrtini dali čak osam trojki i prelomoli meč.

„U 2. poluvremenu smo adaptirali igru na njihovu promjenu odbrane, iskoristili neke situacije koje smo pravili i pogađali teške šuteve. To će nas, nadam se, krasiti i ove godine”, zaključio je Pavićević.

Bonus video: