Jovanović: Drugo poluvrijeme smo odigrali sa više intenziteta, pogotovo u odbrani

„Ponekad igrači ne prepoznaju jedan drugog u napadu, a pogotovo u odbrani. Dešavaju se greške zbog nedovoljne uigranosti, momci treniraju samo 10 dana zajedno”, rekao je Vladimir Jovanović

10691 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Na otvaranju AdmiralBet ABA lige, Budućnost Voli je upisala najubjedljiviju pobjedu - plus 35 protiv Splita (94:59).

Nije, ipak, djelovalo da će biti tako u 1. poluvremenu, jer je na velikom odmoru bilo svega pet razlike (46:41).

„Utakmica mora da se sagleda kao dio pripremnog perioda. To nije alibi priča, ovo nam je bila četvrta utakmica. Sve vrijeme smo igrali solidno napadački, ali u drugom dijelu 1. četvrtine i cijeloj drugoj nismo bili na visini zadatka u odbrani. Imali smo i problem na dan utakmice, jer se Kaba ponovo razbolio. Spremali smo se ozbiljno za Split, a 2. poluvrijeme smo odigrali sa više intenziteta, pogotovo u odbrani”, rekao je Vladimir Jovanović.

Trener „plavih” ne smatra da su njegovi izabranici bili malokrvni u 1. poluvremenu.

„Koncentracija je jedna stvar, malokrvnost druga. Ovo je jednostavno nedostatak vremena i zajedničkog rada, ponekad igrači ne prepoznaju jedan drugog u napadu, a pogotovo u odbrani. Dešavaju se greške zbog nedovoljne uigranosti, momci treniraju samo 10 dana zajedno”.

Alfa Kaba je otpao na dan utakmice.

„Odradili smo kompletnu dijagnostiku, čekamo kako će da odreaguje na terapiju. Bio je jutros u jako lošem stanju, kažu mi da je sad bolje”, naglasio je Jovanović.

Trener Splita Srđan Subotić je svjestan da njegovi igrači nisu spremni za borbu sa najjačim timovima ABA lige.

„Mislim da je intenzitet igre bio problem za nas, puno momaka je prvi osjetilo ABA ligu. Uspjeli smo da se prilagodimo u 1. poluvremenu, odigrali dosta dobro, ali nismo izdržali jak nalet rivala na početku drugog. Osjetili da ne možemo da se nosimo, pustili smo da se utakmica završi možda i ranije nego što je trebalo”.

Bonus video: