Nekada Luka Dončić, sada Ugo Gonsales: Ćus Mateo promovisao još jedno čudo od djeteta

Ugo Gonsales u pobjedi nad Obradoirom (93:79) debitovao sa 16 godina, sedam mjeseci i 27 dana, tj. 6.083 dana

6165 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Acb.com
Foto: Acb.com

Prije sedam i po godina, 30. aprila 2015, u dresu Reala protiv Reala zaigrao je Luka Dončić i postao najmlađi igrač u istoriji „kraljevskog kluba”.

Prve minute dao mu je tadašnji pomoćnik Pabla Lasa, Ćus Mateo, koji je nakon isključenja šefa stručnog štaba preuzeo vođenje meča.

Mateo je sada „gurnuo” u vatru još jedno čudo od djeteta, Uga Gonsalesa, koji je u pobjedi nad Obradoirom (93:79) debitovao sa 16 godina, sedam mjeseci i 27 dana, tj. 6.083 dana.

Tako je postao četvrti najmlađi debitant u istoriji kođšarkaške sekcije „merengesa”, iza Dončića (5.905), Roberta Nunjesa (6.057) i Usmana Garube (6.077).

Za tri minuta je ubacio četiri poena (1-1 za dva, 2-2 slobodna bacanja), a možda će se zbog njega zaboraviti da je Real ostao bez još jedne velike nade, 18-godišnjeg Huana Nunjesa. Talentovani plejmejker je nakon osvajanja MVP titule na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina u Podgorici odlučio da ode u Ulm.

„Ugo Gonsales je igrač od kojeg očekujemo da nastavi ovim putem, te da će napredovati i imati veoma dobru budućnost. Fizički je odličan i vjerujem da će se pobrinuti da navijači Reala prožive lijepe trenutke”, rekao je Mateo.

Bonus video: