Vujačić obećava dobru igru

Sutjeska privodi kraju pripreme za početak sezone, trener Darko Vujačić zadovoljan urađenim prethodna dva mjeseca

3130 pregleda 5 komentar(a)
Darko Vujačić, Foto: KK Sutjeska
Darko Vujačić, Foto: KK Sutjeska

Pripreme se polako privode kraju, košarkaši Sutjeske će u Prvoj A ligi u ponedjeljak gostovati novom prvoligašu Dečiću, a sedam dana kasnije počinje ABA2 liga.

Tokom ljeta je promijenjen i igrački kadar. Iz Podgorice se vratio Andrej Vulević, a stigli su Miloš Popović, Mašan Vrbica, Arsenije Vučković i Milan Lužaić. Ugovore su produžili Miloš Koprivica, Vladimir Tomašević, Bogdan Bojić, ali i trener Darko Vujačić, koji je u finišu prošle sezone naslijedio Velimira Gašića.

- Ekipa je nova, potrebno je vrijeme da se sve posloži. Konkurentni smo, ali kao i svi imamo vrline i mane. Imamo limite i gledaćemo da kroz svaki meč pokažemo najbolje lice. Rano je da se priča o ambicijama. Nadam se da će pristup biti pravi i da će igrači na prvim zvaničnim mečevima pokazati ono što su radili posljednja dva mjeseca. Moram da ih pohvalim, radili su jako dobro - rekao je Vujačić u razgovoru za klupski sajt.

Sutjeska je tokom pripremnog perioda odigrala osam utakmica i zabilježila po četiri pobjede i poraza. Svakako najznačajniji trijumf zabilježen je na Memorijalnom turniru u Podgorici, gdje je Vujačićeva ekipa savladala SC Derbi. Potom je u polufinalu vodila skoro 39 minuta, ali je nakon dva produžetka izgubila od Budućnost Volija, da bi na kraju, u meču za 3. mjesto, izgubila i od Mornara.

- Protiv naših najboljih ekipa imali smo za tri dana tri veoma fizički zahtjevne utakmice. Ako se po jutru dan poznaje, ova ekipa može da igra dobru košarku. Momci su imali priliku da vide da sve što su radili protekla dva mjeseca nije uzaludno. To bi trebalo da ih motiviše za dalji rad, iako ima još stvari koje bi trebalo da popravimo. Na svim utakmica moramo da imamo isti pristup - bez potcjenjivanja, ali i precjenjivanja. Da pokažemo ono najbolje i sigurno da nećemo imati problema - poručio je Vujačić.

Nikšićani će kroz domaće prvenstvo pokušati da se domognu ABA2 lige i naredne sezone. Uz Sutjesku će i Podgorica biti glavni kandidat za jedno od prva dva mjesta.

- U domaćem prvenstvu, na papiru smo Podgorica i mi najkvalitetnije ekipe. Ali neće biti lako doći do cilja, a to je da budemo među prve dvije ekipe. Ostali timovi će biti rasterećeni protiv nas. Kada je riječ o ABA2 - da se “balon” desio nakon Memorijalnog turnira “Ljubo Jovanović” imali bismo velike probleme, jer pet igrača nije treniralo. Ako budemo kompletni, očekujem da napravimo iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Neke stvari kroz pripremni period su naglasile da bi tako nešto i moglo da se desi - kazao je Vujačić.

Bonus video: