Kralj Lebron: Vembanjama je vanzemaljac

„Niko nikada nije vidio momka koji je visok kao on, a tako je pokretan i graciozan. Njegovo umijeće da spusti loptu na pod, šutira step-bekove sa posta, za tri poena, da uhvati i šutne trojku, blokira... On je sigurno najveći talenat generacije, nadam se da će ostati zdrav”, rekao je Lebron Džejms

4163 pregleda 0 komentar(a)
Foto: John Locher/AP
Foto: John Locher/AP

Viktor Vebmanjama je „zaludio” košarkaški svijet.

Nakon što je upisao 37 poena (trojke 11-7), pet rampi i četiri skoka u porazu svog Metropolitena od G ligaša Ignajta, ne prestaju hvalospjevi 18-godišnjem Francuzu.

Posljednji je došao iz usta jednog od najboljih igrača svijeta svih vremena, Lebrona Džejmsa.

„Bilo je mnogo raznovrsnih i dinamičnih igrača košarkaša posljednjih godina, ali on je više kao vanzemaljac. Niko nikada nije vidio momka koji je visok kao on, a tako je pokretan i graciozan. Njegovo umijeće da spusti loptu na pod, šutira step-bekove sa posta, za tri poena, da uhvati i šutne trojku, blokira... On je sigurno najveći talenat generacije, nadam se da će ostati zdrav”, rekao je Kralj.

Vebmanjama je ovog ljeta napustio Asvel i prešao u Metropoliten, koji vodi selektor Francuske Vensan Kole. Za tim iz Pariza je na tri meča francuske Pro A lige prosječno bilježio 17,3 poena i osam skokova, a prošle godine je bio u idealnoj petorci Svjetskog prvenstva za igrače do 19 godina.

Stručnjaci nemaju dilemu da će biti prvi pik na draftu 2023. godine, a brojni skauti smatraju da bi mogao da bude najbolji košarkaš na planeti.

Bonus video: