Džejms želi svoj klub u Las Vegasu

„Volio bih da dovedem ekipu ovamo u jednom trenutku”, rekao je Kralj novinarima nakon što je postigao 23 koša u porazu LA Lejkersa od Finiksa Sansa u predsezonskoj utakmici u Las Vegasu

12057 pregleda 0 komentar(a)
Foto: John Locher/AP
Foto: John Locher/AP

Legendarni američki košarkaš Lebron Džejms otkrio je planove nakon penzionisanja - želi vlastitu NBA ekipu, i to u Las Vegasu.

„Volio bih da dovedem ekipu ovamo u jednom trenutku”, rekao je Kralj novinarima nakon što je postigao 23 koša u porazu LA Lejkersa od Finiksa Sansa u predsezonskoj utakmici u Las Vegasu.

Potom je poslao poruku komesaru NBA, Adamu Silveru.

„On vjerovatno gleda svaki intervju NBA igrača. Dakle, želim ekipu ovdje, Adame. Hvala”, dodao je 37-godišnji košarkaš.

Ovo nije prvi put da se Džejms povezuje s potencijalno novim klubom u Las Vegasu. Međutim, prema pravilima lige, ne može da ima vlasnički udio u NBA klubu dok ne ode u penziju.

Trenutno ima dionice u bejzbolskoj ekipi Boston Red Soxima i engleskom premijerligašu Liverpulu.

U junu je komesar NBA komentarisao ideju o proširenju lige. Iako je rekao da to trenutno nije na stolu, dodao je da bi Las Vegas i Sijetl bili poželjne lokacije u budućnosti.

„To su divna tržišta. Bili smo u Sijetlu, žao mi je što više nismo tamo. Imamo WNBA tim u Sijetlu u gotovo potpuno novoj dvorani, koja je spektakularna. A Las Vegas se pokazao se kao odlično sportsko tržište”, naglasio je Silver.

Bonus video: