Budućnost počela pobjedom: Gordić slomio uporne Zadrane

Nemanja Gordić je bio meč-viner, a Kajl Gibson lošu napadačku noć neutralisao sjajnom odbranom nad opasnim Prestonom Noulsom u posljednjem napadu...
64 pregleda 4 komentar(a)
Gordić, Foto: Savo Prelević
Gordić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.09.2017. 21:02h

Budućnost Voli je pobjedom otvorila sezonu - u dramatičnom meču savladala je Zadar na startu ABA lige, rezultatom 87:85.

U meču sa mnogo oscilacija, "plavi" su vodili od prvog minuta, imali i 14 razlike u trećoj četvrtini, da bi gosti 37 sekundi prije kraja prvi i jedini put poveli.

Nemanja Gordić je bio meč-viner, a Kajl Gibson lošu napadačku noć neutralisao sjajnom odbranom nad opasnim Prestonom Noulsom u posljednjem napadu...

Budućnost je počela meč serijom 6:0, ali početak nije pokazao kakav će biti tok meča.

Gosti su držali priključak u prvom poluvremenu, zahvaljujući raspoloženom Amerikancu Noulsu, ali i nedovoljno dobroj odbrani podgoričkog sastava.

Domaćin je početkom drugog poluvremena zaigrala čvršće u defanzivi, Zadar u prva četiri minuta treće četvrtine ubacio svega dva poena, i to u prvom napadu.

Budućnost je napravila mini-seriju 7:0, prvi put stekla dvocifrenu prednost (51:40), malo kasnije imala i plus 14 (58:44) i izgledalo je da je prelomila utakmicu.

Džikićev tim nije, međutim, uspio da se odlijepi i da riješi sve dileme, već je održavao bezbjednu razliku do trećeg minuta posljednjeg perioda, kada su gosti prišli na svega minus četiri (71:67).

Na svaki pokušaj “plavih” da uđu u mirniju završnicu, uporni Zadrani su imali odgovor, da bi trojkom Ivanova poveli prvi put na utakmici 85:84, 37 sekundi prije kraja.

Nemanja Gordić je preuzeo odgovornost nakon tajm-auta, ubacio polaganje, a iz dodatnog bacanja preokrenuo na 87:85...

Zadar je imao posljednji napad, ali je Gibson odradio defanzivni zadatak večeri...

Gordić je meč završio sa 15 poena, uz osam asistencija, Filip Barović je ubacio 13, iako je promašio čak osam šuteva sa linije bacanja (5-13), dok je Aleksa Ilić upisao 10 poena, osam skokova i tri blokade.

U timu Zadra, 18 poena Ivanova, 17 Božića, a 15 Noulsa...

Bonus video: