SC Derbi želi reakciju, Žakelj: Moramo mnogo stvari da popravimo

U Podgoricu stiže Cibona (nedjelja u 17 sati)

2598 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Zadar
Foto: KK Zadar

Košarkaši SC Derbija nisu imali dobar uvod u sezonu.

Tačnije, početak teško da je mogao da bude gori - poraženi su od Zadra u gostima rezultatom 96:67 u duelu u kojem krajnja razlika najbolje oslikava dominaciju hrvatske ekipe.

Nedostatak agresivnosti na oba kraja terena, loše timsko izdanje u dvorani "Krešimir Ćosić" više ne bi smjelo da se ponovi, a prvi naredni ispit je sjutra od 17 sati kada u "Moraču" dolazi Cibona.

"To je dobar i iskusan tim, mada je malo kasnije počeo s pripremama. Treba da poštujemo protivnika, ali se manje-više bavimo svojom igrom i time kako da popravimo neke stvari. Ima ih puno koje moraju da budu bolje, ali najbitnije je da uđemo u duel sa energijom po kojoj smo bili prepoznatljivi", rekao je trener Andrej Žakelj.

"Cibosi" su na startu ubjedljivo izgubili od Partizana u Zagrebu.

"Poraz u Zadru nije prava slika onoga što smo pripremali. Bili smo oslabljeni i neigranjem Slavkovića. Sada moramo da odgovorimo dobrom igrom, da u odbrani budemo pravi protiv protivnika koji tjera rivala da trči. U ABA ligi je bitno da čuvamo domaći teren i duel sa Cibonom je prava prilika da reagujemo", istakao je jedan od aduta "studenata" Zoran Vučeljić.

Bonus video: