Žakelj: Nadam se da će pristup biti ovakav i na sljedećim utakmicama

„Bez ovakvog zalaganja i timske igre ne možemo da igramo. Ispravili smo pristup u odnosu na na prvi meč, ali se vidi se da nismo uigrani, da smo se kasno okupili, pa je normalan mali pad”, istakao je Andrej Žakelj

6472 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Nakon ubjedljivog poraza u Zadru, košarkaši SC Derbija su se probudili i veoma lako savladali Cibonu u 2. kolu Admiralbet ABA lige (97:84).

Konačnih plus 13 ne oslikavaju na pravi način dešavanja u avetinjski praznoj „Morači”, jer je tim Andreja Žakelja u 28. minutu imao plus 32 (82:50).

„Čestitam momcima na pristupu kakav je bio na početku utakmice, nadam se da će biti tako na svakoj sljedećoj. Bez ovakvog zalaganja i timske igre ne možemo da igramo. Ispravili smo pristup u odnosu na na prvi meč, ali se vidi se da nismo uigrani, da smo se kasno okupili, pa je normalan mali pad. U 3. četvrtini intenzitet igre je bio vrlo visok i stigli smo do zaslužene pobjede”, istakao je Žakelj.

Slovenački stručnjak je malo podviknuo na igrače tokom tajm-auta u posljednjoj četvrtini, kada je Cibona okončala seriju 21:3.

„Kad je tolika razlika, igrači se automatski opuste. Znao sam da će doći do toga, probao sam što brže da reagujem.To će nam biti dobra škola za ubuduće”.

„Studenti” su prošle sezone osvojili 7. mjesto, ako ove budu i stepenicu niže igraće u plej-ofu.

„Ne želim uopšte da pričam o borbi za osam, jer ni mi nismo na nivou koji želim. Klubovi u donjem dijelu tabele za sada imaju malo slabije ekipe, ali to ništa ne mora da znači, biće važni uigranost i energija. Timovi iz gornjeg dijela tabele su jači u odnosu na prošlu sezonu, a svi ispod su dosta izjednačeni i biće borba do kraja”, naglasio je Žakelj.

Legendarnom hrvatskom šuteru Josipu Sesaru je pripala nezahvalna uloga da vodi posrnulu Cibonu, sa jednim od najgorih sastava u istoriji tog kluba.

„Od početka je ovo bila jednosmjerna utakmica. Nismo dobro odgovorili na agresivnu igru SC Derbija. Pokušali smo da promijenimo ritam u nastavku, ali je 3. četvrtina bila nedopustivo loša. Konačni rezultat je bio još i dobar kakav smo utisak ostavili, bar se tako meni učinilo pored klupe. Ima još mnogo stvari koje moraju da se poprave”, naglasio je Sesar, koji je i dalje rekorder ABA lige sa 10 trojki na jednoj utakmici.

Bonus video: