Nova magija Rasela - sa 47 poena srušio rekord Mihailovića i donio pobjedu nad Zadrom

Deron Fets Rasel ubacio čak 37 poena u drugom poluvremenu i donio pobjedu nad Zadrom (100:91)

20013 pregleda 12 komentar(a)
Foto: KK Mornar/Media Pro
Foto: KK Mornar/Media Pro

Kakvog igrača je doveo Mornar!

Deron Fets Rasel se na gostovanju Igokei upisao u listu rijetkih igrača koji su prebacili cifru od 40 poena u ABA ligi, a od večeras je na njenom vrhu, jer je sa 47 koševa donio važnu pobjedu Baranima nad Zadrom u "Topolici" (100:91).

Prvo poluvrijeme nije nagovještavalo takvu rapsodiju 24-godišnjeg Amerikanca, koji je nakon 20 minuta imao 10 poena i šut za tri 7-0.

A onda, u nastavku, igra koja će se pamtiti godinama - pogodio je sedam od 11 šuteva iza linije 6,75, a posljednjim 62 sekunde prije kraja, za 98:91, riješio pitanje pobjednika i oborio rekord klupskog druga Vladimira Mihailovića.

Crnogorski reprezentativac je prošle sezone dao 46 koševa na gostovanju Megi, Rasel je sada otišao korak dalje.

Mogao je i da dođe do kote 50, ali nije pogodio svoj 18. šut za tri poena...

U finišu 1. poluvremena, Rasel je na kontu imao sedam poena od 42 svoje ekipe, Mihailović nijedan.

Srećom po Mihaila Pavićevića, koji je u najavi rekao da ne može sve da zavisi od Rasela i Mihailovića (zajedno 67 od 91 timskog poena u Laktašima), ostali su se „pojavili” na utakmici, pa je u tim trenucima najefikasniji bio Džastin Pirs sa 11 koševa, dok je Marko Pecarski imao po sedam pogodaka i skokova.

U nastavku se, međutim, sve vrtjelo oko momka koji je tokom karijere na koledžu prosječno bilježio 13,4 poena.

Rasel je pogađao nemoguće šuteve i činilo se da je stavio tačku na meč, kada je stigao do kote 40 i donio plus 12 na šest minuta do kraja.

Tako, međutim, nije mislio Luka Božić - MVP 1. kola je dao osam poena, a Huan Dejvis i Antonio Jordano trojke u seriji 14:2, kojom je Zadar izjednačio.

Božić je i smanjio na 93:91 svojim 34. poenom, ali je pri rezultatu 95:91 napravio faul u napadu, svoj peti, i omogućio Raselu da stavi tačku i postane rekorder...

Bonus video: