Veliki derbi u „Pioniru” - koji Vladimir Jovanović će slaviti?

U derbiju 2. kola Admiralbet ABA lige, Budućnost Voli večeras (18 časova) gostuje Crvenoj zvezdi

12131 pregleda 9 komentar(a)
Trener Budućnosti Vladimir Jovanović, Foto: KK Budućnost Voli
Trener Budućnosti Vladimir Jovanović, Foto: KK Budućnost Voli

Osoba A, predstavite se”. “Ja sam Vladimir Jovanović, košarkaški trener”.

“Osoba B, predstavite se”. “Ja sam Vladimir Jovanović, košarkaški trener”...

Ovako bi, za one koji su živjeli u doba SFRJ i pratili kultnu “Kviskoteku” i Olivera Mlakara, mogao da se najavi večerašnji obračun Crvene zvezde i Budućnost Volija u derbiju 2. kola Admiralbet ABA lige. Na klupama dva velika suparnika, koja su tokom prethodnih pet-šest godina razvila “otrovno” rivalstvo, sjede ljudi koji su isto zovu i prezivaju.

Trener Zvezde Vladimir Jovanović
Trener Zvezde Vladimir Jovanovićfoto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Zvezdu od ove sezone vodi čovjek rođen 1984. u Beogradu, koji je bio asistent i prvi trener u FMP-u, vodio kadete Zvezde i bio šef struke Cibone, a na drugoj strani čeka ga 11 godina stariji kolega, bogatije biografije - sa Partizanom, gdje je naslijedio Duška Vujoševića, osvojio je šampionski prsten u ABA ligi 2011. godine, vodio Donjeck, Igokeu, Lokomotivu Kubanj, Šendžen Avijatorse i Megu, iz koje je ovog ljeta stigao u Budućnost.

Učesnik Evrolige, koji ove sezone ima osmocifreni budžet, apsolutni je favorit na večerašnjem meču u dvorani “Aleksandar Nikolić” (18 časova). Zvezda ima i bolje, fizički jače igrače, sa mnogo više iskustva, imala je i više vremena za pripreme, ali to ništa ne mora da znači kad krene utakmica, jer u derbijima često odlučuje inspiracija.

"Jako zahtjevna utakmica protiv tima koji je sastavljen od velikog broja iskusnih igrača na svim nivoima. Imaju povrede, ali nemaju problem sa sastavom, jer na svakoj poziciji imaju dva, ili više košarkaša. Moramo da odgovorimo na kontakt i čvrstinu koju Zvezda ima duži niz godina. Ako u tome uspijemo, imamo šansu da igramo protiv njih", istakao je trener “plavih”.

Kanadski plejmejker Tre-Bel Hejns biće jedan od aduta Budućnosti u glavnom gradu Srbije. O rivalstvu Podgoričana i Beograđana je slušao od zemljaka, Kajla Lendrija i Melvina Edžima.

Tre Bel-Hejns
Tre Bel-Hejnsfoto: KK Budućnost Voli

"Očekivanja su da pobijedimo, kao i uvijek. Crvena zvezda ima evroligaški tim, to je klub sa velikom istorijom, ali cilj je da igramo na pobjedu. Kajl Lendri i Melvin Edžim su mi pričali o rivalstvu, oni su igrali važne utakmice sa njima. Znam šta nas čeka, pred njihovim navijačima, ali veoma sam uzbuđen, uvijek je lijepo igrati protiv nekoga ko je veliki rival", poručio je Bel-Hejns.

Podgoričani su u Beograd otputovali bez Alfe Kabe, koji će zbog jake prehlade preskočiti sigurno i start Evrokupa i duel sa Hamburgom u srijedu, a kod domaćih zbog povreda nema Nemanje Nedovića i Ognjena Dobrića.

"Očekuje nas derbi kola protiv Budućnosti, koja kao i svake godine ima vrlo visoke ambicije. Imali su sedam dana da se na miru pripreme za ovu utakmicu i sigurno motivisani dolaze u Beograd. S druge strane, imali smo samo jedan trening za oporavak i pripremu ove utakmice, ali se znaju naše ambicije. Želimo da odigramo dobru utakmicu, nadam se da ćemo naše planove sprovesti u djelo na terenu", istakao je šef struke Beograđana.

Bonus video: