Propuštena šansa u Beogradu

Podgoričani dugo bili u igri protiv Crvene zvezde, koji je opravdao ulogu favorita i slavio rezultatom 69:65

18529 pregleda 13 komentar(a)
Najbolji igrač derbija: Igor Drobnjak, Foto: KK Crvena zvezda
Najbolji igrač derbija: Igor Drobnjak, Foto: KK Crvena zvezda

Budućnost Voli je propustila šansu da već na startu sezone poremeti aktuelnog šampiona u borbi za prvo mjesto u regularnom dijelu Admiralbet ABA lige.

"Plavi" su 40 minuta bili u igri, prijetili Crvenoj zvezdi, šest i po minuta prije kraja poenima Igora Drobnjaka posljednji put poveli (57:55), na kraju su morali da se pomire sa porazom u tvrdom, na momente i teškom za gledanje derbiju koji je trajao čak dva sata i tri minuta - 69:65.

Podgoričani, za koje nije nastupio centar Alfa Kaba, definitivno su bitku u duelu sa velikim rivalom izgubili u reketu, jer su visoki igrači "crveno-bijelih" kombinovano postigli čak 53 od ukupno 69 poena. Računajući i Bena Bentila koji je često “šetao” od uloge krila do krilnog centra.

"Bila je više nego takmičarska utakmica. Igrali smo na momente, imali dosta praznih minuta što je Zvezda znala da iskoristi. Prije svega smo imali velike probleme na niskom postu, nismo mogli ni da iskontrolišemo skok. Istina, nalazili smo načine da se vratimo u meč, došli do neizvjesne završnice, a onda smo primili trojku u veoma nezgodnom momentu", rekao je trener Budućnosti Vlade Jovanović.

KK Budućnost Voli
foto: KK Crvena zvezda

I sa očiglednim nedostacima pod košem Budućnost je dobro parirala Zvezdi prije svega zahvaljujući nadahutom Igoru Drobnjaku.

Plejmejker koji je bio otkrovenje Eurobasketa meč je završio sa 19 koševa, od čega 12 u prvom poluvremenu kada su gosti gotovo svih 20 minuta jurili prednost šampiona, na kraju ni on nije pronašao put do preokreta.

Budućnost je u prvom poluvremenu jednom vodila (25:24), Zvezda potom imala i 11 poena prednosti, a na odmor je otišla sa plus osam - 41:33.

Treći period je donio bolju igri Budućnosti, pogotovo u odbrani, pa se polako topilo vođstvo Zvezde. Igralo se u egalu do četiri minuta prije kraja i trojke Džona Holanda za 61:57, a kada je na 76 sekundi do kraja Džejlen Adams iskoristio dva slobodna bacanja za plus šest (67:61) postalo je jasno da je Budućnost pred porazom...

Posljednja šansa je otišla 57 sekundi prije kraja kada je Marku Jagodić Kuridži dosuđen faul u napadu kod rezultata 67:63.

KK Budućnost Voli
foto: KK Crvena zvezda

"Bili smo bez tri važna igrača u rotaciji na poziciji jedan i dva (Stefan Marković, Nemanja Nedović i Ognjen Dobrić), to se osjetilo u igri po nesigurnosti. Odbrana je odlučila pobjednika - u drugom dijelu smo je igrali onako kako treba uvijek da je igramo", istakao je trener Zvezde Vladimir Jovanović.

Na kraju, Drobnjak je bio jedini igrač sa dvocifrenim učinkom u podgoričkom timu, dok se Jagodić Kuridža istakao u skokovima - imao ih je 11, od čega šest ofanzivnih.

Budućnost već u srijedu otvara sezonu u Evrokupu kada u "Moraču" stiže Hamburg.

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST VOLI 69:65 (20:19, 23:16, 12:16, 14:14)

Beograd - Dvorana “Aleksandar Nikolić”. Gledalaca: 3.789. Sudije: Saša Pukl, Damir Javor (Slovenija), Josip Radojković (Hrvatska).

Crvena zvezda: HOLAND 10, Lazarević 2, Adams 2 (2-2), MITROVIĆ 15 (10-7), B. LAZIĆ 2 (2-2), Martin, Raduljica 7 (8-7), IVANOVIĆ, Ilić, Petrušev 15 (9-8), Topić, BENTIL 16 (4-4).

Budućnost Voli: REJNOLDS 8 (2-2), BEL-HEJNS 5 (1-1), Šehović, Atić 4, BUT 4, A. Lazić 2, Vajt 2, Ilić, JAGODIĆ KURIDŽA 5 (4-3), Drobnjak 19 (6-6), Popović 8 (2-2), KAMENJAŠ 8.

Bonus video: