Pavićević o Raselu: Da li ste vidjeli nekog igrača da postiže toliko poena iz samo nekoliko šuteva?

"Ako nastavi da se razvija u željenom smjeru, u šta ne sumnjam, bila bi greota da ga (predugo) zadržavamo. Da odigra bar prvi dio sezone kod nas, a poslije ćemo da vidimo."

6582 pregleda 2 komentar(a)
Deron Fets Rasel, Foto: KK Mornar
Deron Fets Rasel, Foto: KK Mornar

U Admiralbet ABA ligi su prošla dva kola, a obilježio ih je košarkaš Mornara Deron Fets Rasel.

Amerikanac, koji je ovog ljeta stigao u Bar na prvoj utakmici, u gostima protiv Igokee, ubacio je 41 poen, da bi u nedjelju protiv Zadra postigao 47 i postao apsolutni rekorder ABA lige i MVP drugog kola.

"Mnogo troši, a? Pa da li ste vidjeli nekog igrača da postiže toliko poena iz samo nekoliko šuteva? Iskreno, ja nisam. Već na prvim mečevima u profesionalnoj košarci pokazao je da posjeduje taj, pa čak i veći potencijal. Ko se razumije, mogao je to da vidi i dok je Fets igrao na koledžu. Samo mu je bila potrebna prilika u Evropi", rekao je za Mozzart sport predsjednik Mornara Đorđije Pavićević.

Pavićević je otkrio da Rasel nije bio prvi izbor Barana u prelaznom roku.

"Bili smo praktično pred dogovorom sa drugim plejmejkerom kada mi je Davor Ristović poslao skraćeni snimak Raselovih mečeva. Čim sam pogledao, proslijedio sam bratu i zvao Davora da sprema ugovor. Sve je bilo završeno u nekoliko minuta. Pošto dolazi i sa odličnog koledža (Rasel je posljednju godinu fakulteta proveo na Merilendu), znao sam da ima radne navike, tako da je njegovo angažovanje bio mali rizik koji smo bili spremni da podnesemo naspram onog što možemo da dobijemo od njega", objasnio je Pavićević.

Sa dvije izvanredne partije Rasel je skrenuo pažnju mnogih.

"Ako nastavi da se razvija u željenom smjeru, u šta ne sumnjam, bila bi greota da ga (predugo) zadržavamo. Da odigra bar prvi dio sezone kod nas, a poslije ćemo da vidimo."

Predsjednik Mornara je ponovio da je cilj da se izbori opstanak, a onda da se obezbijedi plej-of.

"Formirali smo relativno mladu ekipu, ali talentovanu, pa znamo da će biti amplituda. Prvi rezultatski cilj je da se obezbijedi opstanak, a poslije je sve moguće. Što se košarkaških želja tiže kao svih ovih godina, one su da igramo atraktivnu košarku, za koš više, jer to privači publiku. Pa, šta ako je konačan rezultat visok? Zar nije slično u ACB ligi, a Španci su sa uslovno rečeno drugim timom postali prvaci Evrope... Slijedi nam meč u Zagrebu, protiv Cibone, pa praznik košarke u Baru, sa Partizanom. Biće zanimljivo."

Ipak, formiranje tima nije moglo da prođe bez problema.

"Duša me boli zbog povrede malog Ščuke (prednji ukršteni ligament), dok mi do danas nije jasno zašto je Delonte Braun odustao od dolaska, iako smo potpisali ugovor. Čak dva puta smo mu kupovali avionsku kartu. Odlična četvorka. Ali, nema kukanja. Uz Rasela, tu je Pirs koji je protiv Zadra takođe najavio visok domet, pa iskusni Mihailović i Vranješ na čiju 'haubicu' nismo mogli da računamo protiv Zadra, te mladi Pecarski koji je tu utakmicu odigrao odlično, iako ga šut nije htio... Samo polako...", rekao je Pavićević u razgovoru za Mozzart sport.

Bonus video: