Budućnost kreće u evro-avanturu, Jovanović: Volio bih da kažem da jedva čekam...

Podgorički “plavi” u srijedu od 19 sati u Morači počinju novi nastup u Evrokupu, duelom sa Hamburgom

8722 pregleda 5 komentar(a)
Kenan Kamenjaš, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Kenan Kamenjaš, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Utakmica u Beogradu protiv Crvene zvezde, dva sastanka i jedan trening, pa opet na teren, uz manje od 48 sati pauze – to je ritam moderne košarke u kome se nalazi Budućnost Voli.

Podgorički “plavi” u srijedu od 19 sati u Morači počinju novi nastup u Evrokupu, duelom sa Hamburgom...

“Volio bih da kažem da jedva čekam utakmicu i da sam srećan što počinje Evrokup”, kazao je trener Vladimir Jovanović.

Ali, nije tako – malo je vremena za pripremu meča, za osvježenje, ali to nije jedini problem – ni u duelu sa njemačkim timom neće biti centra Alfe Kabe...

“Sada je to već ozbiljnija stvar, Kaba se neće vratiti tako brzo”, kazao je trener Vladimir Jovanović.

Budućnost je upravo na centarskim pozicijama i u reketu izgubila ABA derbi od Crvene zvezde, tako da je izostanak klasične “petice” veliki hendikep u duelu sa opasnim rivalom.

“Hamburg je pokazao zavidan nivo igre u njemačkoj ligi. Ima dvije pobjede i poraz od Albe u tijesnom meču. To je tim koji igra veoma brzo, tako je igrao i prethodnih sezona, iako je promijenio i trenera i sastav. Ima dva dobra plejmejkera Mekaluma i Samara, koji su različitih profila, šutera Vudarda, agresivnog Čajldsa, njemačkog reprezentativca, centra Volfart-Botermana... Biće jako teško...”, kazao je Jovanović i naglasio:

“Vrlo je bitno da uđemo koncentrisano, sa snagom ćemo biti upitni i naravno – očekujemo podršku navijača, koja će nam biti veoma potrebna”.

Izostankom Kabe, Kenan Kamenjaš imaće veću odgovornost i više obaveza u borbi pod koševima.

“Hamburg je veoma nezgodna ekipa, koja uzima mnogo šuteva iz tranzicije, ali ima i dobar pozicioni napad. Biće to utakmica sa velikom potrošnjom, biće nam potrebno mnogo energije i truda da ispratimo njihov ritam i slavimo”, kazao je Kamenjaš.

Bonus video: