Pavićević: Favorit ne pobjeđuje uvijek

“Probaćemo da iznenadimo velikog rivala i iskoristimo eventualnu šansu ako nam se ukaže", ističe trener Mornara
69 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Mihailo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.09.2017. 12:47h

Košarkaše Mornara očekuje najteži mogući start u drugom učešću u ABA ligi – protiv šampiona Crvene zvezde, i to još u Beogradu.

Interesantno, pored dosta promjena u igračkom kadru, oba tima su ljetos promijenili i trenere (iako je Mihailo Pavićević i prošle sezone bio u stručnom štabu barskog kluba, na čijem je čelu bio brat Đorđije), ali su “crveno-bijeli” apsolutni favorit u sjutrašnjem duelu koji počinje u 21 čas.

“Zvezda je drastično promijenila ekipu, stigli su novi igrači i trener, ali njene ambicije su uvijek šampionske. Koliko je „crveno-bijelima“ stalo do pobjede u prvoj utakmici u novoj sezoni govori i to što su tražili, i dobili, odlaganje meča za jedan dan kako bi mogli da igraju u svom hramu košarke, u dvorani „Pionir“. Domaćin je, u svakom slučaju, favorit, jer je možda i najkvalitetnija ekipa u ligi", kaže Mihailo Pavićević.

Barani u duel ulaze rasterećeno, jer ne mogu mnogo da izgube, ali mogu puno da dobiju

“Probaćemo da iznenadimo velikog rivala i iskoristimo eventualnu šansu ako nam se ukaže. Nezahvalno je davati prognoze, jer rezultat, objektivno, ne zavisi od nas, nego prvenstveno od Crvene zvezde. Istina, prva utakmica u novom šampionatu je specifična i u njoj favoriti uvijek ne pobjeđuju", ističe Pavićević.

Osim devet kontrolnih utakmica, Mornar je odigrao i dva meča u Super kupu ABA lige (pobjeda protiv Partizana i poraz od Budućnosti), te dvije utakmice u drugom kolu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona, u kojima je doživio dva ubjedlijva poraza od ruskog Saratova.

“Mi smo na proteklim utakmicama pokazali dva lica – na nekim smo igrali zaista dobro, a na drugim ispod svakog nivoa. Oscilacije u igri u ovom periodu su normalne i razumljive. Osim toga, imamo šest novih igrača koji su u završnoj fazi prilagođavanja na naš sistem igre, ali i na novu životnu sredinu. Moramo biti strpljivi i mi u stručnom štabu i naši vjerni navijači, jer sve što je brzo, to je i kuso. Nastojaćemo da Mornar iz utakmice u utakmicu igra sve bolje”, zaključio je Pavićević.

Centar Radoje Vujošević se još uvijek oporavlja od operacije stopala, a protiv Zvezde će igrati novajlije Luković, Mićović, Vranješ, Nidam, Rejli-Ros i Šepard, te starosjedioci Mijović, Pavić, Bakić, Ćalić, Mugoša i Hadžibegović.

“Crvena zvezda godinama ima velikih ambicija u Evropi, u regionu i u svojoj zemlji. Na nama je da pružimo maksimum i da ispoštujemo sve što se dogovorimo i što trener od nas zatraži. A motiv nam ne nedostaje, uvijek je inspirativno igrati protiv Zvezde, aktuelnog šampiona ABA lige", kazao je kapiten Barana Marko Mijović.

Bonus video: