Jovanović: Dogovorili smo se da igramo sa mnogo kontakta u odbrani, sve smo uradili suprotno

„Nadao sam se da ćemo moći da prebrodimo ovo, da iskoristimo utakmice da se uigramo, ali izgleda da je moja nada bila prevelika”, rekao je Vladimir Jovanović

4953 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Na 17. utakmici protiv njemačkih klubova od obnavljanja nezavisnosti, košarkaši Budućnost Volija su doživjeli 12. poraz.

Hamburg Tauersi su na otvaranju Evrokupa dominirali, vodili od finiša 1. četvrtine i ogolili sve probleme koje imaju „plavi”.

Tim Vladimira Jovanovića je neuigran, čini se da nije baš ni najbolje spreman, jer je imao velike muke tokom priprema, s obzirom na to da je osam igrača imalo obaveze u nacionalnim timovima.

Uzgred, Alfa Kaba je debitovao poslije gotovo 20 dana bez treninga.

„Moram da se vratim nekoliko dana unazad. Alfa Kaba je bez treninga 20 dana, dva puta je bio bolestan, ali je uradio sve da pomogne ekipi. Koristio sam ga uz rizik da se povrijedi, igrao je na svoje insistiranje. I Ilić je imao problem s jednim, a sada sa drugim člankom”, rekao je Jovanović.

I pored problema, 49-godišnjak iz Čačka je očekivao bolje izdanje svog tima.

„Dogovorili smo se da otvorimo čvrsto, sa mnogo kontakta u odbrani, ali sve smo uradili suprotno. Puno poena smo primili u 1. poluvremenu, lake nakon ofanzivnih skokova i iz kontri, sve što smo na sastanku rekli igračima da ne dozvole. Nadao sam se da ćemo moći da prebrodimo ovo, da iskoristimo utakmice da se uigramo, ali izgleda da je moja nada bila prevelika. Hamburg je odigrao tri utakmice u Bundesligi, posljednju u subotu, a mi u ponedjeljak protiv Crvene zvezde, koja nas je iscrpjela”.

Budućnost je u nastavku zaprijetila, prišla nekoliko puta, ali je bila previše skromna u napadu.

„Našao sam pet igrača koji su htjeli da igraju jače i pronašli smo način da igramo bolje u odbrani, ali smo imali problem u napadu. Nekoliko otvorenih šuteva za tri smo promašili, u ovom trenutku nismo imali samopouzdanje koje nam je bilo potrebno”, naglasio je Jovanović.

Bonus video: