Ovacije Dejanu Radonjiću, a onda poraz Zvezde - prvak pao u Kneževini

Paantinaikos Dejana Radonjića slavio u Beogradu - 77:75, Mionako na produžetak bolji od Efesa

6993 pregleda 4 komentar(a)
Radonić rastužio "delije", Foto: www.facebook.com/paobcgr
Radonić rastužio "delije", Foto: www.facebook.com/paobcgr

Košarkaši Crvene zvezde doživjeli su i drugi poraz u Evroligi, u Beogardu je bio bolji Panatinaikos - 77:75 (24:18, 14:24, 18:15, 19:20).

Ekipa Dejana Radonjića, koji je ovacijama dočekan od navijača Zvezde, zabilježila je prvi trijumf, jer je u prvom kolu kući izgubila od Real Madrida.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Ben Bentil sa 18 poena, Hasan Martin je dodao 12, Luka Mitrović je ubacio osam, a Nikola Ivanović poen manje.

Ekipu Dejana Radonjića je do pobjede u hali "Aleksandar Nikolić" vodio Marijus Grigonis sa 17 poena, Arturas Gudaitis je postigao 12, a Mateuš Ponitka deset poena.

Zvezda je dobro počela utakmicu i posle tri pogođene trojke povela sa 11:6, ali je Panatinaikos odgovorio serijom 6:0 preko Endrusa. Crveno-beli su na prvi odmor otišli sa šest poena prednosti (24:18), ali je grčki tim drugu dionicu otvorio serijom 6:0, da bi potom i poveo (27:26).

Domaći tim je sredinom tog dijela igre stigao do plus pet (34:29), ali je loš finiš četvrtine beogradskog tima, prije svega u napadu, Panatinaikos iskoristio i trojkama Lija i Grigonisa otišao na veliki odmor sa četiri poena viška na svom kontu (42:38).

PAO je čuvao prednost do polovine treće četvrine nakon čega je uslijedila "rezultatska klackalica". Grčki tim je, poslije velike borbe, pred posljednjih 10 minuta imao poen prednosti (57:56), pa je sve riješeno u posljednjih deset minuta, odnosno u posljednjih tridesetak sekundi.

Zvezda je posle poena Martina, Petruševa i Dobrića povela sa 68:63 i kada je djelovalo da je uspjela da prelomi meč, Panatinaikos se vratio i minut i po prije kraja izjednačio na 73:73.

Ponitka je 21 sekundu prije kraja ukrao loptu i poentirao, Bentil je na 6,9 sekundi do kraja pogodio samo jedno slobodno bacanje, nakon čega je Li bio siguran sa linije za slobodna bacanja i tako stavio tačku na ovaj meč koji je trajao duže od dva sata.

Košarkaši Crvene zvezde će u narednom kolu Evrolige gostovati Baskoniji, dok će Panatinaikos u goste Albi.

Košarkaši Monaka pobijedili su večeras na svom terenu poslije produžetka Efes sa 95:92 (12:20, 24:15, 22:25, 24:22, 13:10), u meču drugog kola Evrolige.

Monako su do pobjede protiv aktuelnog šampiona predvodili Majk Džejms sa 19 poena i Alfa Dialo sa 15 poena, devet skokova i sedam asistencija. Pratili su ih Adrien Moerman i Donatas Motiejunas sa po 14 poena.

Najefikasniji kod Efesa bili su Vil Klajburn sa 27 i srpski reprezentativac Vasilije Micić sa 20 poena.

Poslije dva kola, Monako ima objeve pobjede, a Efes po pobjedu i poraz.

U narednom kolu, Monako će gostovati Makabiju, dok će Efes dočekati Valensiju.

Bonus video: