Budućnost čeka MZT, Jovanović želi reakciju nakon dva poraza

"Plavi" u duel ulaze nakon što su gubili od Crvene zvezde i Hamburga

12311 pregleda 5 komentar(a)
Aleksandar Lazić očekuje bolju Budućnost, Foto: KK Budućnost Voli
Aleksandar Lazić očekuje bolju Budućnost, Foto: KK Budućnost Voli
Ažurirano: 15.10.2022. 09:31h

Budućnost Voli je za otprilike 48 sati izgubila dvije utakmice - u ponedjeljak od Crvene zvezde u ABA ligi, onda i od Hamburga u srijedu na startu Evrokupa.

Poraz u Beogradu je nešto što je uvijek opcija, ali "plavi" imaju obavezu da pokažu reakciju nakon skromne partije na premijeri u evropskom takmičenju.

Večeras (19 sati) posao ne bi trebalo da bude komplikovan, jer u "Moraču" stiže MZT Skoplje, povratnik u regionalnu elitu i tim koji u 3. kolu nastavlja seriju najtežih mogućih utakmica.

Nakon što je glatko poražen od Zvezde u dvorani "Aleksandar Nikolić", onda i od Partizana u Skoplju.

"Protivnik je doživio dva poraza, ali je igrao protiv dva evroligaša i mislim da je odigrao dobro s obzirom na to koga je imao za protivnika. Na drugoj strani, iza nas su dvije izgubljene utakmice u kratkom periodu, što je ostavilo traga. Spremićemo se najbolje moguće i iskreno se nadam pravoj reakciji", rekao je trener Vladimir Jovanović.

I Aleksandar Lazić očekuje dobro izdanje.

"Nakon dva poraza, dobrog meča u Beogradu i nedovoljno dobrog protiv Hamburga, očekujemo da odigramo daleko bolje i da se vratimo na pobjednički kolosjek. MZT igra na dosta šuteva za tri poena i ekipa je koja dijeli dosta asistencija. Ritam utakmica na startu je težak, ovo nam je treći meč u šest dana tako da smo imali vremena da pogledamo greške", istakao je Lazić.

Makedonci su svjesni da su autsajderi.

"Gostujemo ekipi koja je u Top 4 u ABA ligi, koju vodi odličan trener. Očekujemo agresivnu Budućnost, to je tim sa defanzivnim principima i velikim kvalitetom. Ne dolazimo da da se predamo i očekujem da pokažemo napredak u igri", kazao je trener MZT-a Aleksandar Petrović.

Budućnost je do sada 12 puta igrala sa MZT-om u ABA ligi, upisala je 10 trijumfa, uglavnom ubjedljivih.

Makedonski tim je bio bolji u sezoni 2013/14. kada je slavio 78:71, te tri godine kasnije kada je rezultat bio 96:90...

Bonus video: