Jovanović: U 2. poluvremenu smo izašli na teren sa pravim pristupom

„Dali smo dosta lakih poena, imali dobar skok u napadu i šut za tri poena, pa smo meč priveli lagano kraju. Čestitam MZT na fer i korektnoj igri, a nama ostaju dva dana da se pripremimo za utakmicu Evrokupa u Poljskoj”, naglasio je Vladimir Jovanović

8007 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Pobjedom nad MZT-om, košarkaši Budućnost Volija su najavili da bi mogli da uhvate pravi ritam.

Doduše, još su skloni oscilacijama, jer su nakon sjajnog početka i plus 15 u 6. minutu (17:2) malo usporili i dozvolili skopskom timu da priđe na minus šest.

„Dosta zavisimo od odbrane. Dogovor iz svlačionice u većem dijelu 1. četvrtine smo ispoštovali, bili smo jako agresivni, iz toga je došlo do lakih poena. Kad smo ušli malo više u rotaciju, pao nam je intenzitet, uvukao se i problem u organizaciju napada”, istakao je Vladimir Jovanović.

Trener „plavih”, koji zbog povreda skočnih zglobova nije mogao da računa na Aleksu Ilića i Petra Popovića, zadovoljan je reakcijom svog tima u 3. četvrtini.

„Poslije odlaska u svlačionicu na poluvremenu smo izašli na teren sa pravim pristupom, bili agresivni, istrčali cijelo 2. poluvrijeme. Dali smo dosta lakih poena, imali dobar skok u napadu i šut za tri poena, pa smo meč priveli lagano kraju. Čestitam MZT na fer i korektnoj igri, a nama ostaju dva dana da se pripremimo za utakmicu Evrokupa u Poljskoj”, naglasio je Jovanović.

Trener MZT-a Aleksandar Petrović je bio razočaran nakon trećeg poraza od trećeg velikana ABA lige, jer je u prva dva kola izgubio od Crvene zvezde i Partizana.

„Čestitam Budućnosti na odličnoj partiji i pobjedi. Nisam zadovoljan kako je ekipa izgledala, pogotovo u napadu i nečitanju situacija naših bekova. Bilo je previše izgubljenih lopti. Taman smo došli na pet-šest razlike, a onda smo pravili bezvezne greške i promašili otvorene šuteve. Bila je loša realizacija šuteva za tri i slobodnih bacanja, ovakav poraz smo i zaslužili”.

Bonus video: