"Studenti" pružili odličan otpor u Beogradu, Partizan u posljednjih pet minuta riješio utakmicu

Partizan - SC Derbi 91:82

14426 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović
Foto: Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović

Košarkaši SC Derbija odigrali su odličan meč u Beogradu, parirali Partizanu 35 minuta i tek u posljednjih pet minuta popustili protiv jednog od favorita za osvajanje titule.

Tim Željka Obradovića je u prvom meču na domaćem terenu ove sezone slavio 91:82.

Partizan je meč prelomio u drugoj polovini četvrte četvrtine kada je serijom 8:0 otišao na 80:68, što je bila maksimalna prednost "crno-bijelih".

Domaći su tokom prvog poluvremena imali dva puta šest poena prednosti (23:17, 25:19), ali je SC Derbi na krilima Matea Drežnjaka i Lorena Džeksona bio u igri. Vodili su "studenti" u nekoliko navrata tokom prvog poluvremena, a na pauzu otišli sa poenom minusa - 44:43.

Drugo poluvrijeme je trojkom otvorio Andrija Slavković (46:44), da bi poslije trojki Zorana Vučeljića i Zvonimira Ivišića bilo 58:54 za ekipu Andreja Žakelja. U tim momentima prednost je konstantno bila na strani podgoričkom tima, da bi Partizan minut prije kraja treće četvrtine nakon poena Matijasa Lesora preokrenuo (64:63), ali su ekipe na pauzu između treće i četvrte četvrtine otišle izjednačene - 64:64.

Posljednja četvrtina počela je sa šest vezanih poena Partizana (70:64), a onda je u posljednjih pet minuta domaćin riješio pitanje pobjednika.

Najefikasniji kod Partizana bio je Matijas Lesor sa 19 poena. Zek Ledej je ubacio 15, a Dante Egzum 13 poena.

Kod SC Derbija je najbolji bio Džekson sa 19 poena, Drežnjak je ubacio 16, a Flečer Megi i Danilo Tasić po 10 poena.

Bonus video: