Crnogorski derbi na startu ABA2 lige

Košarkaši Podgorice i Sutjeske danas (15) na Zlatiboru otvaraju novu sezonu u NLB ABA2 ligi

3670 pregleda 4 komentar(a)
Vladimir Tomašević i Marko Kljajević na prošlogodišnjem meču ABA2 lige, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Vladimir Tomašević i Marko Kljajević na prošlogodišnjem meču ABA2 lige, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Na Zlatiboru danas počinje prvi od pet ovosezonskih “balona” u NLB ABA2 ligi, a čast da otvore sezonu u drugom po rangu regionalnom košarkaškom takmičenju imaće Podgorica i Sutjeska (15).

U košarkaškim krugovima vlada mišljenje da bi Sutjeska ove sezone mogla da se umiješa u borbu za vrh i plasman u Admiralbet ABA ligu. Nikšićani su se ljetos pojačali, igrači koji su igrali bitne uloge prošle sezone su produžili ugovore i, uz Krku i Zlatibor, Sutjeska je po mnogima jedan od kandidata za vrh tabele. Ali, ABA2 liga je specifično takmičenje i rano je govoriti o favoritima za plasman u elitu.

- Nismo u idealnoj situaciji kada je riječ o zdravstvenom biltenu, ni u željenom ritmu, intenzitetu treninga. To je dosta uticalo na formu, koju smo pokazali u pripremnim mečevima. Nadam se da ćemo dati sve od sebe, pripremali smo se za ovo, ali nismo očekivali da ćemo u ovoj formi otputovati na Zlatibor. Idemo da damo maksimum, nadam se da ćemo rasti i iz utakmice u utakmicu podizati formu - poručio je trener Sutjeske Darko Vujačić, čija ekipa će dva dana nakon ovog duela odigrati i meč protiv makedonskog TFT-a.

Podgorica na startu ima težak raspored, jer će poslije Sutjeske igrati sa aktuelnim šampionom, Zlatiborom (četvrtak 21). I Nebojša Bogavac je promijenio igrački kadar uoči sezone, stiglo je osam košarkaša, a jedan od njih je i Viktor Vujisić.

- Na startu nas očekuju dvije jake i zahtjevne utakmice protiv timova koji imaju ove sezone velike ambicije u regionalnom takmičenju. Fokusirani smo na meč protiv Sutjeske, svjesni da je uvijek taj prvi meč posebno težak, specifičan i da ima izuzetnu važnost, ne samo u rezultatskom smislu, već i na psihološkom planu. Imamo dosta informacija o ekipi Sutjeske, znamo njihove kvalitete, tako da očekujem zahtjevnu utakmicu, ali vjerujem da imamo kvaliteta da ostvarimo pobjedu - kazao je Vujisić.

Vladimir Tomašević je jedan od igrača koji povezuje ova dva kluba. On je na ljeto 2021. godine upravo iz Podgorice stigao u Sutjesku, sa kojom je po završetku prošle sezone produžio saradnju.

„Podgorica je naš stari rival, dosta ih dobro poznajemo. I mi i oni smo promijenili dosta igrača u rosteru. Utakmicu spremamo već nekoliko dana. Ako odgovorimo na zahtjeve koje nam trener postavi, nadam se da ćemo slaviti”, kazao je Tomašević.

Bonus video: