Bajka Meta Rajana - od radnika na groblju i dostavljača do igrača LA Lejkersa

Nakon što nije prošao na draftu 2020. godine, odlučio je da zbog pandemije koronavirusa ostane u SAD, a ne da ide u inostranstvo da igra košarku. Radio je raznorazne poslove, a najteži mu je bio na groblju, gdje je počinjao u sedam ujutro

3283 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP Photo/Godofredo A. Vásquez
Foto: AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Kada je njegov 25-godišnji saigrač dao šestu trojku na meču predsezone sa Golden Stejtom, Lebron Džejms je napravio potez rukom kao da potpisuje ugovor.

Nije, naravno, to presudilo, ali se Kraljev gest brzo ispostavio tačnim - Met Rajan je parafirao dvogodišnju saradnju sa „jezerašima” i biće punopravni član tima, a ne igrač na dvojnoj registraciji sa G ligašem Saut Bej Lejkersima.

Taj potpis je kraj nesvakidašnjeg puta za momka koji je koledž karijeru proveo na tri univerziteta - Notr Dam, Vanderbilt i Čatanuga.

Nakon što nije prošao na draftu 2020. godine, odlučio je da zbog pandemije koronavirusa ostane u SAD, a ne da ide u inostranstvo da igra košarku.

Radio je raznorazne poslove, a najteži mu je bio na groblju, gdje je počinjao u sedam ujutro.

„Najgora je bila hladnoća”, priznao je Rajan za „Atletik” i opisao da je čistio grobnice, uređivao zelene površine.

Bio je i dostavljač hrane za „UberEats” i „DoorDash”, ali nikada nije odustao od sna da zaigra u NBA.

Pravo na takve snove mu je davala posljednja sezona u NCAA, u kojoj je dao 86 trojki. Šansu je dobio u Ljetnjoj ligi prošle godine, kada je potpisao ugovor sa Denverom, ali je ubrzo otpušten i prebačen u filijalu Grand Rapids Gold.

U februaru ove godine je potpisao dvosmjerni ugovor sa Bostonom (igrao i za Mejn Seltikse u G ligi), a u NBA je nastupio na samo jednoj utakmici i dao trojku za pet minuta protiv Memfisa.

Sada će imati šansu da se dokaže u redovima Bostonovog najvećeg rivala.

„Ne postoji priča kao moja. Nikada nisam odlučio da prestanem da vjerujem u sebe”, rekao je Rajan.

Bonus video: