Rejnolds: Svaki meč nam je bitan, želimo da budemo u igri za osvajanje Evrokupa i ABA lige

„Muči nas sastav, nemamo sve igrače u ekipi, prije svih Popovića i Ilića. Izostanak bilo koga je veliki hendikep, pogotovo u bekovskoj liniji, koja nije preširoka”, poručio je Vladimir Jovanović red sjutrašnji meč 2. kola Evrokupa u Vroclavu

7179 pregleda 4 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Poslije lagane utakmice sa MZT-om, košarkaše Budućnost Volija čeka veliko iskušenje u Poljskoj.

Tim Vladimira Jovanovića u utorak (20 časova) gostuje u Vroclavu, a nakon poraza od Hamburg Tauersa u „Morači”, pobjeda nad Šljonskom se nameće kao imperativ.

Tim slovenačkog stručnjaka Andreja Urlepa ima sve četiri pobjede u prvenstvu Poljske, a na startu Evrokupa je pao tek u posljednjoj četvrtini protiv Gran Kanarije u Las Palmasu (92:81).

„Naš rival u dosadašnjem dijelu sezone u poljskoj ligi i samom Evrokupu je pokazao jako kvalitetnu igru. Ima sve pobjede u šampionatu, a ono što je pokazao na gostovanju Gran Kanariji je sigurno razlog zbog čega moramo da izađemo na utakmicu najbolje što možemo”, jasan je Vladimir Jovanović.

U timu iz Vroclava su dvojica igrača koja su sa Poljskom stigla do polufinala na Eurobasketu - Lukaš Kolenda i Aleksander Dževa. Urlepovi aduti su i Amerikanci Džeremaja Martin i Konor Morgan, kao i nekadašnji centar Uniksa. Makabija, Ritasa i Partizana, Artjom Parahovskij.

Kolenda je na Kanarskim ostrvima ubacio 23 poena, a za vikend u pobjedi nad Šćećinom (103:78) brojao do 30. Zbog povrede nema kapitena, Ivana Ramljaka, ali ni Jovanović ne može da računa na Petra Popovića i Aleksu Ilića.

„Pred utakmicu sa MZT-om smo pregrupisali snage, podijelili nove uloge i našli način da odigramo solidno. Nadam se da smo u ova dva dana iskoristili na najbolji mogući način i da ćemo tamo otići spremni da se nadigravamo. Muči nas sastav, nemamo sve igrače u ekipi, prije svih Popovića i Ilića. Izostanak bilo koga je veliki hendikep, pogotovo u bekovskoj liniji, koja nije preširoka”, poručio je Jovanović.

Jedan od aduta u dvorani „Orbita” trebalo bi da bude Kameron Rejnolds, koji je protiv MZT-a trojke gađao 5-4. U ABA ligi ima sjajnih 66,7 odsto iza linije 6,75 metara (15-10), ali mora da popravi utisak u Evrokupu, jer je protiv Hamburg Tauersa šutirao 7-2.

„Očekujem da izađemo jako i igramo odbranu, da im učinimo utakmicu teškom. Vole da trče, pokušaćemo da ih usporimo i nadam se da ćemo ih pobijediti. Veoma je važno da dobijemo ovaj meč, ali ne želimo da stavimo preveliki pritisak na sebe, jer ćemo onda biti stegnuti”, rekao je 27-godišnji Amerikanac.

Nekadašnji igrač NBA ligaša Minesote, San Antonija i Hjustona vjeruje da Budućnost može da se bori za pehare u svim takmičenjima u kojima nastupa.

„Ovo je, definitivno, utakmica koju moramo da dobijemo, jer želimo da budemo na pravom putu, da smo u igri za osvajanje Evrokupa i ABA lige. Zbog toga je važan svaki meč”, poručio je Rejnolds.

Bonus video: