Bojan Dubljević dominirao protiv šampiona Evrope, Valensija srušila Efes

Crnogorski as je upisao 20 poena, uz pet skokova i dvije asistencije, ali je ulogu meč vinera imao Kris Džons koji je pet sekundi prije kraja pogodio oba bacanja za trijumf gostiju

22703 pregleda 6 komentar(a)
Bojan Dubljević, Foto: Valencia
Bojan Dubljević, Foto: Valencia

Bojan Dubljević u prva dva meča evroligaške sezone nije postigao ni poen, a onda se razgoropadio u Istanbulu u duelu sa prvakom Evrope i vodio Valensiju do pobjede nad Efesom u dramatičnom finišu 92:91.

Crnogorski as je upisao 20 poena, uz pet skokova i dvije asistencije, ali je ulogu meč vinera imao Kris Džons koji je pet sekundi prije kraja pogodio oba bacanja za trijumf gostiju.

Bio je to epilog uzbudljivog duela na Bosforu, u kome je Valensija 36 sekundi prije kraja vodila 90:86. Vil Klajburn je smanjio, a Rodrig Buboa nakon greške Sema van Rosoma pogodio prvu trojku (iz petog pokušaja) za 91:90.

Džons je, međutim, nakon tajm-auta iznudio faul Buboe i bio miran sa linije penala, da bi Elajdža Brajant uprskao posljednji napad Efesa...

"Bila je to veoma teška utakmica. Igrali smo protiv možda najboljeg tima Evrolige. Zaslužili smo da pobijedimo. Borili smo se zajedno, ponosan sam na saigrače. Ja se trudim da uradim sve što je potrebno timu. Kao tim, gradimo korak po korak, hemija je sve bolja. Pobijedili smo pravim timskim radom”, kazao je Dubljević.

Pored Dubljevića, efikasan je bio Džons sa 15 poena, Viktor Klaver je upisao 12, a crnogorski reprezentativac Džona Radebau tri.

U timu Efesa najbolji Vasilije Micić sa 22 poena i osam asistencija.

I Efes i Valensija nakon tri kola imaju skor 1-2.

U narednom kolu, Valensija će gostovati Fenerbahčeu, dok će Efes dočekati Albu.

Žalgiris je na svom terenu pobijedio Virtus sa 68:65.

Najefikasniji kod Žalgirisa bili su Ignas Brazdeikis sa 14 i Rolands Smits sa 13 poena.

Kod Virtusa bolji od ostalih bio je Kajl Vims sa 15 poena.

Oba tima su na skoru od po jedne pobjede i dva poraza.

U sljedećem kolu Žalgiris će dočekati Barselonu, dok će Viirtus gostovati Partizanu.

Košarkaši Fenerbahčea pobijedili su na svom terenu Asvel sa 84:63.

Najefikasniji kod Fenerbahčea bili su Karsen Edvards sa 19, Skoti Vilbekin sa 15, Džonatan Motli sa 13 i Nik Kalates sa 11 poena. Kod Asvela su se izdvojili Josufa Fal sa 17 poena i devet skokova i Nando De Kolo sa 10 poena.

Poslije tri odigrana meča, Fenerbahče ima tri pobjede, a Asvel jednu.

Bonus video: