Kari bolji od Lebrona na otvaranju sezone, Boston siguran protiv Siksersa

Stef Kari je vodio Voriorse do pobjede sa 33 poena, sedam asistencija i šest skokova

6381 pregleda 0 komentar(a)
Stef Kari na meču sa Lejkersima, Foto: USA TODAY Sports
Stef Kari na meču sa Lejkersima, Foto: USA TODAY Sports

Košarkaši Golden stejta pobjedom su počeli odbranu titule u NBA ligi, pošto su na svom terenu bili bolji od Los Anđeles Lejkersa sa 123:109.

Prije početka meča u San Francisku priređena je dodjela NBA prstenova košarkašima Golden Stejta, koji su prošle sezone u finalu savladali Boston sa 4:2 u seriji.

Domaći tim je prvi put do dvocifrene prednosti došao u drugoj četvrtini, a pitanje pobjednika je riješeno u trećem periodu kada su aktuelni šampioni poveli sa maksimalnih 91:64.

Stef Kari je vodio Voriorse do pobjede sa 33 poena, sedam asistencija i šest skokova, Endrju Vigins je dodao 20 poena, uz šest skokova, a 18 poena je upisao Klej Tompson, koji je na terenu proveo nešto manje od 20 minuta.

Lebron Džejms je u gostujućem timu ostvario dabl-dabl učinak sa 31 poenom i 14 skokova, a upisao je i osam asistencija, Entoni Dejvis je postigao 27 poena, uz šest uhvaćenih lopti, a do dabl-dabla je došao i Rasel Vestbruk sa 19 poena i 11 skokova.

Boston je na svom terenu u premijernom meču sezone pobijedio Filadelfiju sa 126:117.

Na poluvremenu je bilo nerešeno 63:63, da bi Boston meč prelomio u trećoj četvrtini, kada je u nekoliko navrata došao do 13 poena razlike.

U domaćem timu Džejlen Braun i Džejson Tejtum postigli su po 35 poena. Tejtum je imao i 12 uhvaćenih lopti i četiri asistencije.

Malkolm Brogdon je postigao 16 poena, a Grent Vilijams je dodao poen manje u pobjedi svog tima.

Džejms Harden je bio najefikasniji u ekipi Filadelfije sa 35 poena, što je njegov klupski rekord. Harden je upisao i osam skokova i sedam asistencija.

Dabl-dabl učinak je ostvario Džoel Embid sa 26 poena i 15 skokova, dok je Tajriz Maksi postigao 21 poen.

Bonus video: