Razigrana i maksimalna Sutjeska na Zlatiboru, Vujačić: Mogu da budem i više nego zadovoljan

Ekipa Darka Vujačića bolja od TFT-a 99:69

4064 pregleda 6 komentar(a)
Miloš Koprivica, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Miloš Koprivica, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Ažurirano: 19.10.2022. 20:07h

Košarkaši Sutjeske savladli su makedonski TFT 99:69 u drugom meču NLB ABA2 lige na Zlatiboru.

Nikšićani su odigrali odličan meč i prvi "balon" završavaju sa maksimalnim učinkom.

Sutjeska je od početka meča vodila, već u prvoj četvrtini imala dvocifrenu prednost (18:8), ali su Makedonci u finišu prve i početkom druge četvrtine napravili seriju 9:0 i prišli na 18:17.

Nakon toga ekipa Darka Vujačića je ponovo kontrolisala situaciju na terenu i poslije 20 minuta otišla na 16 razlike - 41:25.

Sutjeska u prvom poluvremenu nije postigla trojku, a onda su Milan Lužaić i Miloš Popović na startu drugog dijela pogodili sa linije 6,75, pa su Nikšićani serijom 8:0 otišli na 49:25 i tada riješili meč.

Do kraja meča Sutjeska je samo uvećavala prednost i na kraju se zaustavila na 99 poena.

Najefikasniji je bio Miloš Koprivica sa 27 poena, šest skokova i indeksom 27.

Vladimir Tomašević je imao 19 poena, 10 skokova, sedam asistencija i indeks 34, a Miloš Popović 17 poena, osam skokova i indeks 30.

"Došli smo van neke forme. Sa sedam igrača smo trenirali 15 dana. Neke povrede su bile prisutne. Jedan trening zajedno smo odradili pred polazak na Zlatibor. Kad pogledam ovaj rezultat mogu da budem i više nego zadovoljan. Pokazali smo neke naše slabosti, vidjelo se i u prvom i u drugom meču da ekipa ne funkcioniše onako kako treba i kako može. Danas se kao dobro rješenje pokazala igra na niskom postu. Čestitam momcima na velikom uspjehu. Idemo dalje", rekao je trener Sutjeske Darko Vujačić.

Bonus video: