Kamenjaš: Još ćemo da rastemo

Kenan Kamenjaš priznaje da nije očekivao onako ubjedljivu pobjedu nad Šljonskom u Vroclavu (98:58), ali je ubijeđen da će Budućnost Voli igrati važnu ulogu ove sezone

3926 pregleda 5 komentar(a)
”Samopouzdanje nam je poraslo”: Kenan Kamenjaš, Foto: kk budućnost voli/filip roganović
”Samopouzdanje nam je poraslo”: Kenan Kamenjaš, Foto: kk budućnost voli/filip roganović

Prije samo osam dana djelovalo je da su košarkaši Budućnost Volija “u kanalu”. Poslije poraza od Hamburg Tauersa na otvaranju nove sezone Evrokupa u “Morači”, pojedini navijači su počeli da dovode u pitanje i akvizicije i trenera Vladimira Jovanovića, ali se sve jako brzo prokrenulo.

Ubjedljiva pobjeda nad MZT-om je bila očekivana, ali je rezultat iz Vroclava pokazao da će “plavi” ove sezone imati šta da pokažu i u Evropi i u AdmiralBet ABA ligi, jer su savladali Šljonsk čak 98:58.

- Nakon poraza od Hamburga dosta smo analizirali našu igru, što je donijelo rezultat. Znao sam da možemo da pobijedimo u Poljskoj, ali nisam očekivao da ćemo slaviti sa baš 40 razlike - iskren je Kenan Kamenjaš.

I u Vroclavu i tri dana ranije protiv MZT-a u “Morači”, Budućnost je u kratkom periodu pravila velike serije, čim bi pojačala intenzitet igre u odbrani.

- Ekipa smo koja mora da puno poena kreira iz odbrane. Dižemo formu kada je u pitanju odbrana, trener to zahtijeva od nas i ubijeđen sam da ćemo rasti kao tim.

Reprezentativac BiH je prošle sezone bio jedan od lidera SC Derbija, u koji je stigao kao jedan od najboljih igrača ABA2 lige. Sada ima drugačiju rolu, ali i u redovima “plavih” daje veliki doprinos.

- Uklapanje mi nije bio problem, jer sam sve momke znao odranije, osim stranke. Ali, uloga mi je drugačija nego u Derbiju i Sparsima, jer sam bek-ap centar. Trudiću se da budem što bolji u toj ulozi i da pomažem ekipi da pobjeđuje - poručuje Kamenjaš.

On i Alfa Kaba su u Poljskoj nadigrali centre Šljonska i zajedno sakupili 27 poena i devet skokova.

- Kaba je vrhunski momak, dobar drug i pravi sparing partner, kao i ja njemu. To je odlično za obojicu, jer se na utakmicama vidi da smo u dobrom treningu.

Poslije dvije ubjedljive pobjede, atmosfera u taboru Podgoričana je mnogo bolja nego prethodne sedmice, kada su za 48 sati izgubljeni mečevi od Crvene zvezde i Hamburg Tauersa.

- Naravno da nam je samopouzdanje poraslo nakon ove dvije pobjede, ali moramo da budemo svjesni da je ovo tek početak. Moramo da zaboravimo meč u Poljskoj i okrenemo se utakmici protiv Cedevita Olimpije, koja je napravila ekipu za top 4 ABA lige i sami vrh Evrokupa - naglasio je 22-godišnji reprezentativac BiH.

Ljubljančani su zbog problema sa koronavirusom bili prinuđeni da odgode meč sa Crvenom zvezdom, a sinoć su doživjeli ubjedljiv poraz u Rumuniji od Kluža (94:76, gubili 62:33). U timu zbog kovida nisu bili Jogi Ferel, Karlo Matković i Jan Kosi, a Zoran Dragić još pauzira zbog povrede sa Eurobasketa. Sve i da su gosti kompletni, “plavi” bi bili favoriti na subotnjem meču (18.15 časova).

- Uvijek moramo da branimo domaći teren, protiv svakoga smo favoriti i zbog publike i zbod nas. Puno nam je lakše kad igramo pred svojim navijačima. Pripremićemo se dobro za Cedevitu, ali prvo da vidimo u kojem sastavu dolaze. Ne bih da govorim o njima dok ne budemo znali ko igra, da ne pričam u prazno - zaključio je Kamenjaš.

Bonus video: