Izazov za Budućnost, Jovanović: Moramo da odgovorimo na napadačku košarku Cedevita Olimpije

"Plavi" u derbiju dočekuju sastav iz Ljubljane (subota od 18.15)

3415 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Budućnost je bila dominantna u posljednje dvije utakmice, deklasirala je MZT kod kuće, pa Šljonsk u Poljskoj - uvertira za derbi Admiralbet ABA lige teško da je mogla da bude bolja.

"Plave" sada čeka duel sa Cedevita Olimpijom (subota u "Morači" od 18.15), ekipom koja godinama unazad u regionalnom takmičenju ima najveće moguće ambicije.

Kao, uostalom, i Budućnost, pa je sjutrašnji meč okršaj favorita iz sjenke, jer su objektivno Partizan i Crvena zvezda u prednosti na sve rivale...

"Biće zahtjevna utakmica protiv Cedevita Olimpije, koja je pravljena za najveće domete. Na postojeći tim od prošle sezone, koji je bio jako kvalitetan, dovela je još internacionalaca koji imaju iskustvo igranja u Evroligi", rekao je trener Budućnosti Vladimir Jovanović.

Sastav iz Ljubljane gotovo da nema slabu kariku.

Na spoljnjim pozicijama su Jogi Ferel, Džoš Adams, Eron Herison, doskorašnji šuter Mornara Marko Jeremić, talentovani Lovro Gnjidić, iskusni Zoran Dragić i Edo Murić...

"Rival njeguje napadački način igranja, sa dosta trčanja i slobode u uzimanju šuteva za tri poena, tako da moramo da obratimo pažnju na ta dva segmenta ako želimo da pariramo i odigramo dobru utakmicu", kazao je Jovanović.

Centra Alfu Kabu čekaju dueli sa Alenom Omićem, Amarom Alibegovićem i Karlom Matkovićem.

"Ovo je veoma važan meč za nas. Moramo da igramo sa samopouzdanjem, da budemo agresivni, da energija bude kao u posljednjem meču. Uvijek mora da bude tako", poručio je Kaba.

Cedevita Olimpija u Podgoricu stiže nakon što je u Evrokupu nadigrana od rumunskog Kluža.

"Budućnost je uvijek izuzetno jak protivnik u Podgorici. Promijenila je dosta toga između dvije sezone, iz meča u meč djeluje sve bolje, a mi moramo da napravimo iskorak - da igramo čvršće, intenzivnije, sa više trčanja i više borbe. To nam je nedostajalo u poslednjim mečevima", rekao je trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac.

Bonus video: