Počela mini basket sezona: Sve više dječaka i djevojčica

U konkurenciji dječaka učestvovače preko 20 ekipa, mnogo je više i djevojčica

1556 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

U prelijepom ambijentu terena u Njegoševom parku, počela je nova sezona mini basketa.

Akcija Košarkaškog saveza Crne Gore izazvala je veliko interesovanje. U konkurenciji dječaka učestvovače preko 20 ekipa, mnogo je više i djevojčica.

"Posebno me raduje činjenica da se prijavilo sedam ženskih ekipa, a poređenja radi imamo pet u I A ŽCKL. Ovaj projekat je dobio sjajne ocjene i od FIBA. Kontaktirali su nas i neki savezi iz regiona kako bi iskopirali format koji koristimo," kaže komesarka takmičenja Maja Milutinović.

Prvi turnir je bio revijalnog karaktera, a na tribinama su, pored ostalih, bili selektor pionirske reprezentacije Bojan Bakić i glavni trener naše seniorske selekcije Boško Radović.

"Sigurno da je ovaj projekat značajan jer oplemenjuje djecu, stvara im osjećaj kolektivnog duha jer košarka je timski sport. Ostvaruju se prvi kontakti, između ostalog i odnos na terenu i drugarstvo, koji bi trebalo da su osnov neke njihove buduće saradnje u selekcijama. Takmičenje nije osmišljeno za rezultat, već da se djeca izigraju i da svi imaju priliku da nastupe. Želja nam je da animiramo što veći broj djece i da su oni iznad svega zadovoljni što su tu", kazao je Bakić.

Mini basket se organizuje pod pokroviteljstvom FIBA u sklopu projekata "FIBA Youth Development Fund" i "Her World, her Rules".

Bonus video: