Budućnost predstavila tim; Džikić: Zadar je opasan

“Sigurno nećemo igrati najbolju košarku na početku sezone. Mislim da je nezahvalno praviti neke prognoze prije prvog kola, smatram da to nije ozbiljno”
55 pregleda 1 komentar(a)
Budućnost voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.09.2017. 12:28h

U domu Budućnosti u prostorijama kluba u Njegoševom parku danas je promovisan prvi tim za takmičarsku sezonu 2017/18 - u kojoj će crnogorski šampion ponovo igrati ABA ligu, Evrokup, te domaća takmičenja.

17-ta sezona u ABA ligi za Budućnost kreće sjutra. Trener Aleksandar Džikić nije želio previše da priča o ambicijama...

“Sigurno nećemo igrati najbolju košarku na početku sezone. Mislim da je nezahvalno praviti neke prognoze prije prvog kola, smatram da to nije ozbiljno”, kazao je Džikić

Protivnik na startu je stari poznanik iz ABA lige Zadar, koji u Podgoricu dolazi nakon učešća na vrlo eminentnom “Doguš turniru” u hali “Krešimir Ćosić.

“Od one priče da se Zadar raspada, oni su napravili vrlo korektnu ekipu. Oni spadaju u grupu nekih timova koji nemaju neki imperativ nad glavom, tako da će dolaziti rasterećani i vrlo opasni. Najveća glupost je da ih potcijenimo, to ne postoji”, istakao je Džikić.

Kapiten Suad Šehović obećava veliku borbu.

“Ono što se u ovom trenutku može obećati borba i da ćemo dati sve od sebe na svakom meču, treningu. Vjerujem da će to biti dovoljno za dobre rezultate”, kazao je Šehović.

U većem djelu priprema, Džikić zbog povrede koljena nije mogao da računa na Kajla Lendrija. Kanađanin je spreman za početak sezone, ali Džikić nije otkrio i koliko...

“Spreman je za ono za šta nama treba. Ne bih o procentima. Neke utakmice će igrati više, neke manje. Zavisi od naših potreba. Od njega očekujem da nam pomogne na pozicijama četiri i pet”, kazao je Džikić.

Bez obzira na novi tim, stručni štab, ambicije Budućnosti pred start svake sezone su uobičajeno velike.

“I takav sastav, po mom mišljenju će igrati značajnu ulogu u ABA ligi ove sezone”, kazao je direktor kluba Slavko Radulović.

“Ciljevi i ambicije su da se pobjedi svaki meč. Obećavamo veliku borbu. Predstoje nam velike obaveze. U Evrokupu se prošle godine nismo proslavili i tu treba da popravimo utisak. Što se tiče ABA lige u svakoj utakmici ćemo tražiti svoju šansu”, kazao je sportski direktor Gavrilo Pajović.

Utakmica Budućnost Voli – Zadar igra se sjutra od 21 sat. Na poluvremenu meča, biće predstavljene mlađe kategorije kao i stručni štab Budućnost Volija.

Bonus video: