Jovanović: Bez obzira na prazne minute, kontrolisali smo utakmicu sve vrijeme

„Uspjeli smo da iskonotrolišemo ritam i skok u napadu, koji nam je bio problem. Bio je i dobar protok lopte, a iako smo imali samo 20 odsto na 20 šutnutih trojki, našli smo način da odigramo dobro i privedemo utakmicu kraju”, rekao je Vladimir Jovanović

9268 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Treća pobjeda zaredom, za skor 3:1 u AdmiralBet ABA ligi - Budućnost Voli je u derbiju 4. kola savladala Cedevita Olimpiju 80:74.

„Jako dobro smo otvorili meč. Bilo je oscilacija, ali je Cedevita veoma kvalitetna, ima više od ova dva igrača koji se uvijek pominju - Adamsa i Ferela. Tu je jako dobar i čvrst centar, Alen Omić, koji nam je ‘rolom’ pravio problem u 1. poluvremenu. Uspjeli smo da iskonotrolišemo ritam i skok u napadu, koji nam je bio problem. Bio je i dobar protok lopte, a iako smo imali samo 20 odsto na 20 šutnutih trojki, našli smo način da odigramo dobro i privedemo utakmicu kraju”, rekao je Vladimir Jovanović.

Kao i protiv MZT-a i Šljonska, „plavi” su opet imali oscilacije u igri.

„Neću da pričam o skraćenoj rotaciji i umoru, to je sastavni dio igre. I na najvišem mogućem nivou u Evroligi, kod najkvalitetnijih ekipa u Evropi, mali pad energije ili koncentracije dovodi do pada. Jedna izmjena može da poremeti hemiju petorke, a čini me srećnim što smo, bez obzira na prazne minute, našli način da se vratimo i kontrolišemo utakmicu sve vrijeme”, istakao je trener Budućnosti.

Jurica Golemac je zamjerio svojim igračima što su u finišu popustili u skoku.

„Kada smo pripremali utakmicu, rekli smo da moramo bolje fizički da se postavimo i da budemo puno čvršći. Bilo je perioda kada smo se odbranili i trčali kontre, ali su na kraju presudili manjak energije i neozbiljno izgubljene lopte. Budućnost je imala i tri-četiri ofanzivna skoka dopustili u posljednja dva-tri minuta”, naglasio je Slovenac rođen u Zagrebu.

Cedevita Olimpija je igrala mnogo bolje nego prije dana protiv Kluža u Rumuniji, gdje je izgubila 94:76.

„Došao nam je startni plejmejker Ferel. Jeste proveo šest dana iz kreveta, nije energetski bio pravi, ali je neko bez koga je teško kreirati igru. I ovakav, bez snage, držao je konce igre. S njim smo puno opasniji”, istakao je Golemac.

Bonus video: