Košta 44,21 milion dolara, a toliko je „drven” da ga čekaju u reketu

Za jednog od najplaćenijih igrača lige posebno poražavajuća situacija u posljednjem minutu. Preuzeo ga je Jusuf Nurkić i čekao ga u reketu! Svaki bek u NBA bi to kaznio laganim poenima, ali ne i Ras

7492 pregleda 0 komentar(a)
Rasel Vestbruk čuva Dejmijena Lilarda, Foto: AP Photo/Alex Gallardo
Rasel Vestbruk čuva Dejmijena Lilarda, Foto: AP Photo/Alex Gallardo

LA Lejkersi su tokom cijelog ljeta pokušali da „uvale” Rasela Vestbruka nekom, ali niko nije bio dovoljno naivan da preuzme peti najveći ugovor u ligi (ove sezone 44,21 milion dolara) za igrača čiji je zenit prošao.

„Jezeraši” su ga na kraju zadržali, novi trener Darvin Hem mu daje minutažu, ali nakon trećeg poraza na isto toliko utakmica, ovog puta od Portlanda, samo se pričalo o Rasu.

U tu temu su novinari pokušali da uvuku i Lebrona Džejmsa, ali on to nije dozvolio.

„Znam da je poenta ovog intervjua da me natjerate da kažem nešto. Vidim da ste svi u ‘Rasel Vestbruk kategoriji. Možete da pišete o Rasu šta hoćete, da pokušate da me nagovorite da i ja pričam o Rasu, ali nisam ovdje da to radim. Mnogo puta sam to rekao, ja nisam takav”, rekao je Kralj.

Budući najbolji strijelac u istoriji NBA je priznao da mu je teško pao poraz od Blejzersa.

„Mrzim da gubim u bilo čemu, a posebno na način kako smo mi to uradili na ovoj utakmici. Ali, dajte poštovanje i Portlandu”.

A Vestbruk je s razlogom na stubu srama. Kada ga je Hem vratio na teren na četiri minuta i 42 sekunde do kraja, Lejkersi su vodili 97:90, a on je promašio trojku tri minuta prije kraja i šut za dva na 30,4 sekunde do posljednje sirene.

Za jednog od najplaćenijih igrača lige je posebno poražavajuća ta situacija u posljednjem minutu. Preuzeo ga je Jusuf Nurkić i čekao ga u reketu! Svaki bek u NBA bi to kaznio laganim poenima, ali ne i Ras.

„Podržao sam ga da pokuša da ode na 2+1, ali bih volio da je napao obruč”, rezignirano je prokomentarisao Hem nelogičnu odluku svog igrača da šutne 18 sekundi prije isteka napada, u situaciji kada je njegov tim vodio.

Bonus video: