But: Potrudićemo se da rivalu učinimo utakmicu teškom

Tim iz Patre je na otvaranju rutinski savladao Trento u Italiji (89:76), a onda sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini srušio na svom terenu i jednog od najozbiljnijih kandidata za titulu, Gran Kanariju (93:82)

5649 pregleda 11 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Nakon dva kola u grupi B Evrokupa, samo dva tima imaju maksimalan učinak. Za jedan se očekivalo - Hapoel Tel Aviv, jer je igrao sa novajlijama London Lajonsima i Parizom, ali za drugi nije - Promiteas.

Tim iz Patre je na otvaranju rutinski savladao Trento u Italiji (89:76), a onda sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini srušio na svom terenu i jednog od najozbiljnijih kandidata za titulu, Gran Kanariju (93:82).

Ekipa koju vodi Makis Jatras sada stiže u „Moraču”, gdje će pokušati da je zaustavi Budućnost Voli i izjednači se sa njom na tabeli.

„Promiteas je dobio Trento, ne vjerujem da je u tom trenutku bio favorit u Italiji, a onda kući i Gran Kanariju, koja slovi za favorita naše grupe. U dobrom je ritmu, ekipa je sastavljena od domaćih igrača, ali i internacionalaca koji imaju iskustvo igranja u NBA i Aziji, sa velikim brojem poena u rukama. U praktično svakom dijelu utakmice, čak i kad ekipi ne ide, umiju da naprave igru za sebe i da postignu poene koji će pomoći da se dobije”, upozorava Vladimir Jovanović.

Prva zvijezda grčke ekipe je Džo Jang, koji je timu sa Kanarskih ostrva ubacio 34 poena. U Budućnosti se, ipak, uzdaju u svoju solidnu formu.

„Očekujem da poslije malo teže sedmice, i utakmica u Vroclavu i sa Cedevita Olimpijom u „Morači”, nastavimo sa istom energijom. Vidjeli smo da bez te dodatne energije jako teško igramo. Ako budemo na ovom nivou, nadam se dobroj utakmici i da ćemo odigrati najbolje što možemo”, poručio je Jovanović.

Fil But je protiv Ljubljančana odigrao najbolju utakmicu u dresu „plavih”, dao 18 koševa (koliko i Alfa Kaba), ali će sjutra biti na velikim iskušenjima.

„Promiteas je veoma dobra ekipa, dolazi ovdje nakon velike pobjede nad Gran Kanarijom. Potrudićemo se da joj utakmicu na našem terenu učinimo teškom”.

Podgoričani su vezali tri pobjede.

„Konačno smo uhvatili pravi ritam, igramo dobro zajedno i trudimo se da izgradimo timsku hemiju. Oslanjamo se na odbranu, a trudimo se da još napredujemo i u napadu, ali i u defanzivi”, istakao je But.

Bonus video: