Najbolji start Zadra u ABA ligi od 2008. godine

Ekipa iz Hrvatske sinoć savladala Borac u Čačku (93:91) i nakon četiri kola ima tri pobjede i poraz

6202 pregleda 0 komentar(a)
Luka Božić, Foto: Zadar/Zvonko Kucelin
Luka Božić, Foto: Zadar/Zvonko Kucelin

U Admiralbet ABA ligi odigrana su četiri kola i već je sada jasno da je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone Zadar.

Ekipa iz Hrvatske sinoć je savladala Borac u Čačku (93:91), pa nakon četiri kola ima tri pobjede i poraz što je najbolji start u ABA ligi još od sezone 2008/2009. Zadar je 2008. godine, na startu sezone, savladao Cibonu, Split i Bosnu, a onda je u četvrtom kolu izgubio od Partizana.

Tim iz Dalmacije je ove sezone, osim protiv Borca, slavio i na startu sezone protiv SC Derbija, te protiv Mege. Jedini poraz Zadar je pretrpio u drugom kolu, od Mornara u Baru.

Zadar u narednom kolu dočekuje Split, koji je bez pobjede u ABA ligi. Eventualnim trijumfom ekipa Danijela Jusupa bi mogla i da sanja učešće u plej-ofu, gdje je posljednji put bila u sezoni 2007/2008. Tada je Zadar u polufinalu izgubio od Hemofarma.

A trener Danijel Jusup se ove godine vratio u Zadar i šesti put u karijeri preuzeo hrvatsku ekipu.

Najveći uspjeh Zadra u ABA ligi je vezan upravo za Jusupa, budući da je on trenirao ekipu koja je 2003. godine u finalu savladala Makabi (91:88) i tada osvojila titulu.

Jusup je prethodne sezone vodio Široki u ABA2 ligi sa kojim je stigao do polufinala. U toj ekipi igrao je i Luka Božić, koji se sa Jusupom ovog ljeta vratio u Dalmaciju. Bio je to dobar potez nekadašnjeg košarkaša Budućnost Volija, koji na startu sezone igra odlično i koji je proglašen za najkorisnijeg igrača u prvom i trećem kolu.

Osim Božića, ljetos su u Zadar, uglavnom, stigli igrači koji su prošle sezone igrali u ABA2 ligi. To su Marko Ramljak i Arijan Lakić (Spars Ilidža), Leon Šantelj (Helios) i Huan Dejvis (MZT). Osim njih nova lica su i Karlo Žganec i Sani Čampara, koji su prošle sezone igrali za Split.

Bonus video: